Välkommen till

Eklandagatan 52C

Eklandagatan 52C
2:a Johanneberg

Perfekt läge & optimerad planlösning

Med perfekt läge i hjärtat av Johanneberg och näst högst upp i huset ligger denna ljusa genomgångstvåa med bevarad 30-talscharm och eftertraktad söderbalkong med sol från förmiddag till tidig kväll. Lägenheten präglas även av välplanerade kvadratmetrar och hög takhöjd som ger en känsla av rymd. Socialt vardagsrum med utgång till balkongen, trivsamt kök samt rofyllt sovrum. Ett extra plus är att det till lägenheten hör både ett vinds- och källarförråd. Välskött och populär HSB-förening med stabil ekonomi och låg belåning.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Välkomnande hall som binder samman bostadens alla rum. Här finns plats för fri avhängning i en nisch och ljuset sprids in från två håll. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är vitmålade. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Ljust och socialt vardagsrum som kan inredas med soffa, matsalsbord och övrig inredning. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är vitmålade. Fint ljusinsläpp via ett generöst fönsterparti mot söder med härlig grönskande utsikt och härifrån nås även balkongen där man kan njuta av solen från förmiddagen till tidig kväll.

Trivsamt kök med köksinredning i vitt från Ikea tillsammans med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn (Ikea), fläkt (Franke), diskmaskin (Siemens) samt kyl med frys (Electrolux). Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt tillsammans med en mönstrad fondtapet. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett dubbelfönster bidrar med fint ljusinsläpp.

Intill köket ligger sovrummet som kan inredas med dubbelsäng, sängbord och skrivbord eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusgrått. Ett dubbelfönster bidrar med fint ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med svarta inslag och grå linoleummatta. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork samt dusch med draperi.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta