Välkommen till

Tredje långgatan 23

3:a Linnéstaden

Smakfullt renoverad sekelskiftesdröm - Balkong

En av stans mest drömmiga sekelskiftesbostäder! Väldisponerade ytor med stora rum i fil och runtgående planlösning, generös takhöjd på lite över tre meter, pampiga stuckaturer och takrosetter. Pardörrar, genomgående brädgolv, kakelugn och balkong. Smakfullt renoverad där den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget har lämnats åt slumpen. Lågt belånad brf med bredband inkluderat i månadsavgiften.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn.

Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Några trappor upp välkomnas in via tidsenlig entré. Rymlig hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring via inbyggd dubbel garderob.

Golv: Såpade och ljusmålade brädgolv i original.
Väggar: Målade 2022, Jotun – ljust grå.

Vardagsrum
Från hallen kliver vi in i detta underbara, ljusa och luftiga rum. Höga fotlister, strax över tre meter i takhöjd med ljuvliga stuckaturer och vacker takrosett. Färgsättningen känns helrätt och här har nuvarande ägare platsbyggt en riktigt fin bokhylla med skåp och öppna hyllplan som målats in i samma kulör som väggarna vilket ger ett enhetligt intryck. Flertalet möbleringsalternativ med plats för soffgrupp och sittgrupp samt matbord om så skulle önskas.

Golv: Såpade och ljusmålade brädgolv i original.
Väggar: Målade 2022, Jotun - 12075 Soothing Beige.

Matsal/sovrum
Intill vardagsrummet via höga pardörrar nås det som idag disponeras som matsal, ett rum som inbjuder till middagar med många vänner kring matbordet. Alla fina detaljer återfinns såklart även här och i ena hörnet stoltserar en vacker kakelugn (ej i bruk). Bostadens "runtgående" planlösningen ger dessutom en skön struktur som gör att man har ett härligt flöde mellan rummen. Om man istället önskar använda rummet som sovrum så ryms här en rejäl dubbelsäng med sängbord, förvaringsmöbler och kanske ett skrivbord.

Golv: Såpade och ljusmålade brädgolv i original.
Väggar: Målade 2022, Jotun - 12075 Soothing Beige.

Sovrum
Knäppt tyst beläget mot gården sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang och mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via platsbyggda garderober.

Golv: Såpade och ljusmålade brädgolv i original.
Väggar: Målade 2022, vita.

Kök
Totalrenoverat enligt estetikens alla regler år 2017 signerat Kvik med vita ramluckor och bänkskiva av ljus marmorerad kvartskomposit. Fläkten och den påkostade spis, och varmluftsugnen från Smeg är i rostfri design och diskmaskinen (Siemens) är integrerad i inredningen. Bakom en skåpslucka finns en kyl (Electrolux), placerad men utöver denna finns även ett stort kallskafferi intill som huserar en extra kyl samt frys. Bra arbetsytor och goda förvaringslösningar. Ett matbord med upp till sex sittplatser ryms med enkelhet.

Golv: Såpade och ljusmålade brädgolv i original.
Väggar: Målade 2017, Jotun - 8281 Pale Linden. Vitmålad bröstpanel intill matplatsen.

Balkong
Med access från köket via en bred helglasad dörr nås den väl tilltagna balkongen som byggdes år 2012. Gårdens grönska ger en skön parkliknande inramning. Det nordostliga läget bjuder på tidig morgonsol och ett par timmars kvällssol.

Badrum
Badrummet nås ifrån hallen. Smakfullt renoverat i stilrent utförande år 2017. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med viktoriansk klinker med underliggande komfortvärme. Avställningsytorna i duschhörnan och vid handfatet är i marmor. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegel och duschhörna med både takdusch och handmunstycke. I taket sitter infällda och dimbara spotlights.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta