Välkommen till

Pontus Wiknersgatan 3

Pontus Wiknersgatan 3
1:a Nedre Johanneberg

Ljuvligt 30-tal i stabil brf med låg avgift

I en pampig hörnfastighet anno 1930 med ett sant paradläge i Nedre Johanneberg ligger denna härliga etta om 37 kvm med bevarade detaljer som fina spegeldörrar och plankgolv i original samt ljusflöde från fönster i två väderstreck. Renoverat kök från 2016 och badrum från 2018 i minimalistisk och klassisk stil som flirtar med 30-talet. Här bor man i ett lugnt hus och område med närhet till fina Näckrosdammen, universitet samt stadskärnan med allt den har att erbjuda. Ovanligt solid och välskött förening med mycket låg belåningsgrad, låga avgifter & engagerad styrelse!

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Golvet kläs av originalplankgolv som är slipat och mattlackat och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights.

Vidare in i lägenheten når man en passage med genomgående ljusflöde som binder samman kök och allrum. Passagen är möblerbar och kan inredas med exempelvis ett mindre skrivbord och även här finns platsbyggd förvaring.

Till vänster ligger köket som är ett trivsamt parallellkök med ljus matplats invid fönstret. Köket som renoverades 2016 har köksinredning i grått tillsammans med gråa bänkytor och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt samt kyl med frys. Golvet kläs av plankgolv och väggarna är målade i vitt. Kökets fönster som har djup nisch i natursten vetter mot den lugna innergården.

Via passagen når man sedan allrummet som med enkelhet kan möbleras med både sällskapsdel och sovdel. Golvet kläs av originalplankgolv som är slipat och mattlackat och väggarna är målade i en ljus beige ton. Ett fönster med djup nisch bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot Viktor Rydbergsgatan med Lisebergstornet i blickfånget.

Badrummet är renoverat 2018 i minimalistisk och klassisk stil som flirtar med 30-talet. Schackrutigt klinkergolv med behaglig golvvärme kombineras med vitt kakel i halvförband. Inredningen består av wc, kommod med ovanpåliggande handfat, spegel, duschhörna med raka vikdörrar i klarglas samt både handdusch och taksil. I en nisch finns inbyggda hyllplan för förvaring. I taket sitter infällda spotlights.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Nedre Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta