Välkommen till

Rosengatan 1

Rosengatan 1
4:a Linnéstaden

Väldisponerad tjugotalsdröm intill Slottsskogen

På en av stadens absolut mest eftertraktade adresser! I ett vackert 1920-talshus med de för tiden typiska förträdgårdarna och gula tegelfasaderna, visar vi snart detta väldigt fina hem med bevarade detaljer och kvalitéer. Här saknar vi ingenting! Luftiga rum med högt i tak och ytskikt som lämnar en fin bas att inreda efter. Väldisponerade ytor med generösa sällskapsrum som rymmer alla funktioner, tidlöst renoverat och fullutrustat Kvik-kök med access mot balkong, serveringsgång med platsbyggd förvaring och två eller tre bra sovrum. Badrum och gäst-wc. Givetvis finns det även hiss i huset.

Rosengatan ligger precis intill Slottsskogen i annars myllrande Linnéstaden. Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp och välkomnas in via tidsenlig entré. Rymlig och möblerbar hall med plats för tamburmajor och skor.

Golv: Stavparkett av ek i original.
Väggar: Målade i bruten vit nyans.

Vardagsrum
Från hallen kliver vi in i detta ljusa och luftiga rum. Givetvis finner vi de förväntade detaljerna som tjugotalsklassicismen erbjuder i form av listverk och generös takhöjd. Spröjsade fönster med vy över Linnéplatsen och en fransk balkong med utsikt mot Rosengatan. Flertalet möbleringsalternativ lämnas med plats för soffgrupp och sittgrupp.

Golv: Fiskbensparkett av ek i original.
Väggar: Målade i bruten vit nyans.

Matsal/sovrum
I fil med vardagsrummet nås det som idag disponeras som matsal, ett rum som inbjuder till middagar med många vänner kring matbordet. Alla fina detaljer återfinns såklart även här. Den "runtgående" planlösningen ger dessutom en skön struktur som gör att man har ett härligt flöde mellan rummen. Om man istället önskar använda rummet som sovrum så ryms här en rejäl dubbelsäng med sängbord, förvaringsmöbler och kanske ett skrivbord.

Golv: Fiskbensparkett av ek i original.
Väggar: Målade i bruten vit nyans.

Serveringsgång
Vi leds vidare in i bostaden genom serveringsgången med platsbyggd bokhylla och generöst med platsbyggda garderober och skåp.

Golv: Skeppsgolv.
Väggar: Målade i bruten vit nyans.

Kök
Totalrenoverat enligt estetikens alla regler år 2009 signerat Kvik med släta vita luckor, bänkskiva av granit och ovansittande stänkskydd i mosaik. Maskinell utrustning från kvalitativa Siemens bestående av: Induktionshäll, spisfläkt (Verona), integrerad diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd, kyl och frys i rostfritt utförande och vinkyl (Cava 56-BI). Bra arbetsytor och goda förvaringslösningar. I taket sitter infällda spotlights. Ett matbord ryms med enkelhet intill det lilla fönstret där det en gång i tiden stod ett kalkskafferi.

Golv: Stengods.
Väggar: Målade vita.

Balkong
Med access från köket nås den väl tilltagna balkongen. Belägen mot gårdens grönska.

Sovrum
Intill köket finner vi den gamla pigkammaren som är i perfekt storlek för barnet, gästen eller som kontor. Här får vi plats med både säng och arbetsplats.

Golv: Stavparkett av ek i original.
Väggar: Målade i bruten vit nyans.

Sovrum
Sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang och mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via klädkammare som nås både härifrån och ifrån serveringsgången.

Golv: Brädgolv (furu) i original.
Väggar: Målade i bruten vit nyans.

Badrum
Klassiskt utförande med helkaklade väggar i vitt och svart, golv belagt med ljusgrå och svart klinker med underliggande komfortvärme. Badrummet är utrustat wc, handfat med kommod, spegel, öppna hyllplan, handdukstork och dusch med invikbara dörrar samt tvättmaskin (Bosch, 2020).

Gäst-wc
Utrustad med wc och handfat. Vitmålade väggar med vitmålad pärlspont och golv belagt med marmorerad klinker.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta