Välkommen till

Eklandagatan 29 A

Eklandagatan 29 A
2:a Johanneberg

Ljus gaveltvåa med fin utsikt & balkong

I en klassisk tegelfastighet anno 1935 finner ni denna insynsskyddade gaveltvåa med rikligt ljusinsläpp och vacker grönskande utsikt mot Carlanderska parken. Lägenheten har genomtänkta kvadratmetrar, generös takhöjd och stora fönsterpartier som bidrar till att hemmet får en ljus och luftig atmosfär. Halvöppen planlösning mellan vardagsrum och kök, avskilt sovrum med fönster och helkaklat badrum med tvättmaskin.

Alldeles utanför huset finns gröna parker, affärer, restauranger & träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers & Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i tre vanliga och en dubbelgarderob. Bostaden har genomgående parkettgolv och vita väggar.

Ljusa sällskapsytor med generöst fönsterparti i insynsskyddat läge med utsikt mot Carlanderska parken. Härifrån nås även en härlig balkong med fritt läge. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna och matplats.

I öppet samband med vardagsrummet ligger köket. Köket har köksinredning i vitt med bänkytor i grå laminat och stänkskydd i svart mosaik. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Köket erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor.

Innanför köket ligger sovrummet som har plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob med överskåp. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Till sist finner vi ett badrum som nås från hallen. Klassiska färgval med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning, duschhörna med skjutdörrar i glas, högskåp samt en tvättmaskin.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta