Välkommen till

Gibraltargatan 19A

Gibraltargatan 19A
2:a Johanneberg

Soldränkt balkong & granne med Chalmers

Högst upp i huset med insynsskyddat och fritt läge ligger denna ljusa och luftiga tvåa med optimal planlösning som gör att det upplevs större än sina 45,5 kvm. Härlig balkong i sydvästläge som har sol från lunch till solnedgång. Klassisk funkisarkitektur med genomgående generös takhöjd och rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck skapar en skön atmosfär. Bevarade detaljer såsom spegeldörrar, fönsterbänkar i marmor och tidstypiska garderober. Välplanerat kök med ljus matplats, lättmöblerat vardagsrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt helkaklat badrum. Populär HSB-förening med härlig och lugn innergård med grönytor och grillplatser samt stabil ekonomi och låg belåning vilket återspeglar sig i låga avgifter.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med naturlig plats för fri avhängning. Golvet kläs av ljus björklaminat och väggarna är målade i vitt.

Ljust och härligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Stora fönsterpartier ger rummet härligt ljusinsläpp som skapar rymd och härifrån når man även balkongen i soligt sydvästläge. Golvet kläs av ljus björklaminat och väggarna är målade i vitt. Taket pryds av takrosett och stuckatur.

Köket är renoverat 2006 med köksinredning i vitt från Ikea tillsammans med bänkskivor av massiv ek och kakel i svart. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll (Bauknecht), fläkt (Bosch), inbyggnadsugn med varmluft (Husqvarna), diskmaskin (Bauknecht) samt kyl med frys (Siemens). Golvet kläs av mörk trälaminat och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights. Läget mot nordost gör att morgonsolen kommer in på ett fint sätt.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt ytterligare möblering. Goda förvaringsmöjligheter i två tidstypiska platsbyggda garderober med spegeldörrar. Golvet kläs av ljus björklaminat och väggarna är målade i vitt. Tack vare läget mot nordost vaknar man upp i morgonsol och svalt till kvällen.

Stilrent badrum med mörkgrått klinkergolv och ljusa helkaklade väggar med grått fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat, spegel samt duschhörna med vikdörr i klarglas. I taket sitter infällda spotlights.

Johanneberg är ett mycket populärt område som är väldigt lugnt och skönt trots extrem närhet till centrum. Här erbjuds mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och det ligger med direkt närhet till Chalmers. Några favoritrestauranger i närområdet är Bov, Charlies Bistro, Johannebar, Trattoria la strega och Toso. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen, Carlanderska och naturreservatet Safjället gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta