Välkommen till

Walter Bengtssons Gata 7

Walter Bengtssons Gata 7
3:a Glasbruket Majorna

Nyproduktion med vidsträckt utsikt över stadskärnan

Näst högst upp i huset på våning 9 ligger denna ljusa och luftiga trea med alla moderna bekvämligheter, utsikt med 200 grader över staden, stora sociala ytor i öppen planlösning, generös takhöjd om 2,6 m, stora fönsterpartier och platsbyggd förvaring. En balkong som är inglasad och vetter härligt mot Sannaparken och med solen hela morgon samt dag. Brf Glasbruket är en del av det nyproducerade området Fixfabriken och husen har byggts i danskt hantverksmässigt framställt tegel med en modern tolkning av sekelskifteshusets ornamentik, även interiören är inspirerad av klassiska sekelskifteshem.

I husets arkitektur finner man extra stora fönster som ska ge det härliga ljusinsläpp, detta också för att förstärka den industriella känslan. Med 200 graders utsikt för denna lägenheten så märker man verkligen att man har dragit nytta över byggnadssättet. Här kan du bo i moderna hem med klassiska kvaliteter, vackert beläget i intill Sannaparken i Majorna.

Läs hela beskrivningen
Kevin
ansvarig mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Kevin
ansvarig mäklare
Kevin Arnagård
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall som erbjuder plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Lägenheten har genomgående vitpigmenterad mattlackad trestavsparkett i ek och ljusa väggar som skapar en neutral bas.

Lägenhetens sällskapsytor har ett härligt läge med generöst ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck och utgång till balkongen som är inglasad i soligt söderläge. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till social samvaro och gemenskap med gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang och matbord.

Köket har köksinredning i en smakfull vit ton, bänkskiva i ljus laminat och stänkskydd i vitt stående kakel. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Kvalitativa vitvaror som utgörs av induktionshäll, integrerad fläkt, spis, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Lägenhetens största sovrum har gott om utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ypperlig förvaring i en härlig klädkammare.

Det mindre sovrummet ligger intill det stora. Här kan man inreda som barn-, gäst- eller arbetsrum. Förvaringsmöjligheter finns i en garderob.

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljus klinker med underliggande elburen komfortvärme. Inredningen består av wc, handfatskommod i vitt, spegelskåp, rymlig duschhörna med raka vikväggar. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Det nya området Fixfabriken har ett attraktivt läge mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård. Här planeras totalt cirka 500 nya bostäder i fyra kvarter. Här skapar en ny plats där man kan verka, leva och bo. För över 60 år sedan flyttade AB Fixfabriken in på Bruksgatan och under många år var Fix neonskylt ett landmärke för stadsdelen. För att bevara historien från platsen kommer delar av fabriken att tas om hand, rustas upp och bli en del av det nya bostadsområdet. Här befinner ni er i skärningspunkten mellan hav och stad. Närhet till salta bad, shopping i centrum, nybakat bröd på stans bästa surdegsbageri Cum Pane eller en lugn stund i Sannaparken. Tar man sig istället ner mot havet och Klippan kan du njuta av en god middag på restaurang Sjömagasinet eller besöka kulturhuset Röda Sten. Området har även goda kommunikationer. Med spårvagn tar man sig enkelt och snabbt in till centrala Göteborg eller till salta bad vid Saltholmen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Fixfabriken Majorna

Det nya området Fixfabriken ligger i Majorna mellan områdena Sandarna och Kungsladugård. Här på det historiska området där Fixfabriken tidigare låg växer en ny stadsdel fram med flera nya bostadskvarter. Just här bodde stenålderns skärgårdsbor under tusentals år. Läget är lika suveränt, då som nu. Här bor man med närhet till det mesta så som pulsen kring Mariaplan, Majornas gedigna utbud, härliga grönområden som Sannaparken och Slottsskogen samt Klippans unika kulturmiljö. Perfekt beläget med närhet till såväl havet som staden.

I kvarteren finns ett stort utbud av restauranger och du hittar allt från pizzerior, restauranger som serverar husmanskost, asiatisk mat, kontinentala Tapasbaren, Syster Marmelad som har en Michelinstjärna och inte minst den omtalade korvkiosken "Korv kiosk" vid Mariaplan. I Majorna finns småskaligheten med lokala butiker, secondhand, caféer och många kulturella inslag av ateljéer och museer.

För barnfamiljen finns ett bra utbud med flertalet förskolor och grundskolor samt den populära plaskdammen vid Mariaplan som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Det finns även mycket goda kommunikationer med flera spårvagns- och busslinjer samt älvbåtar till Norra Älvstranden. Cykelavståndet till centrala Göteborg är cirka 25 minuter och det är även lätt att ta sig ut på Oscarsleden för den som har bil.

Fixfabriken är en nygammal och medveten del av Göteborg där det finns alla förutsättningar för att trivas.

Karta