Välkommen till

Sanatoriegatan 16A

Sanatoriegatan 16A
4:a Kålltorp

Ljus etagelägenhet om totalt 105 kvm med bevarade originaldetaljer

Ljus etagelägenhet om totalt 105 kvm med gemytlig villakänsla i charmiga Kålltorp! 30-talets charm möter modern perfektion i en skön harmoni med härliga ytor, brädgolv i original och fina materialval. Mycket välplanerade kvadratmeter med allt man kan önska. Med ett luftigt vardagsrum och ett modernt kök med gott om utrymme för matlagning är denna lägenhet perfekt. Som ett extra plus har ni även tillgång till en mysig gemensam trädgård perfekt för att tillbringa härliga vår- och sommardagar.

Här bor ni centralt med bra kollektivtrafik till city, men även lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Benjamin
assisterande mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Benjamin
assisterande mäklare
Benjamin Vidovic
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan

När ni kliver in i hallen möts ni av en tidlös och stilfull atmosfär. Vid entrén ligger praktiskt schackrutigt klinkergolv med underliggande golvvärme som sedan övergår i originalgolv i trä som är genomgående på hela entréplan. Väggarna är målade i en mörk gråblå ton. Hallen är möblerbar och här finns goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och plats för fri avhängning av ytterkläder.

Det moderna köket har gott om utrymme för matlagning och mycket förvaring samt plats för en matgrupp. Köket har Ikeastommar med luckor i grått från Pickyliving, ljusa bänkytor och vitt kvadratiskt kakel i halvförband. Här finns även ett charmigt klassiskt inbyggt skafferi med hyllplan. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Ikea), kombinerad ugn/varmluft (Ikea), kolfilterfläkt (Ikea), diskmaskin (Whirlpool) samt kyl och frys i fullhöjd (Electrolux). Originalbrädgolv och fondvägg i vitmålad pärlspont. Fint ljusinsläpp från ett fönster som vetter mot gården.

Den luftiga matsalen bjuder in till härliga middagar med vänner och familj. Rummet är generöst i sin storlek och kan även användas som ett extra sovrum eller kontor. Originalbrädgolv och målade väggar i en behaglig grågrön ton. Takrosett och profilerade lister. Även här vetter fönstret mot gården.

Det ljusa och rymliga vardagsrummet har fönster mot söder. Här får ni plats med soffgrupp och övrig inredning. Originalbrädgolv och målade väggar i grått. Från vardagsrummet når ni trappan som leder ner till nedervåningen.

Badrummet är helkaklat med väggar i vitt kakel och grått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och badkar. I badrummet finns även behaglig golvvärme och ett runt originalfönster som bidrar med ljusinsläpp.

Nedre plan

På nedre plan finns två rum samt en hall med utrymme för arbetshörna och garderober. Hela nedre plan har parkettgolv och väggarna är målade i grått och vitt.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kålltorp
Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta