Välkommen till

Tegnérsgatan 22

Tegnérsgatan 22
3,5:a Lorensberg

Fantastisk sekelskifteslägenhet med balkong & bevarade originaldetaljer

I en gedigen stenfastighet anno 1900 på Tegnérsgatan 22 finner ni denna fantastiska sekelskifteslägenhet med generös takhöjd, fina golv, spegeldörrar och tidstypiska listverk. Lägenhetens 90,7 kvm är väl genomtänka med ett stort och påkostat kök från Marbodal som utgör hemmets hjärta, socialt vardagsrum, två sovrum och badrum med fina materialval samt gästtoalett. Från vardagsrummet nås lägenhetens trevliga smidesbalkong. Välskött förening med bra ekonomi. Här bor ni i ett trivsamt område med evenemangsstråket alldeles runt hörnet och Avenyn bara en kort promenad bort!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Innanför ytterdörren möts ni av hallen med goda förvaringsmöjligheter i två garderober. På golvet ligger ett fint brädgolv och väggarna är målade i en beige färg 2022.

Rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från höga fönster samt utgången till bostadens fantastiska balkong. Balkongen kan inredas med cafébord och stolar. Vardagsrummet rymmer en soffgrupp samt övrig inredning. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i en gul linoljefärg. Rummet präglas av vackra stuckaturer, höga golvlister och takrosett.

Genom en pardörr når ni bostadens matsal. Detta rum kan även användas som sovrum. Rummet rymmer en matplats för sex till åtta personer alternativ en dubbelsäng med tillhörande inredning. Tre av fyra väggar kläs av en vacker tapet i röd/rosa och den andra väggar består av framtaget tegel. På golvet ligger fint brädgolv. De vackra stuckaturer och höga golvlister fortsätter in här. Ett stort fönster med djupa nischer bidrar med trevligt ljusinsläpp.

I mitten av bostaden även kallat hemmets hjärta möts ni av det moderna köket som renoverades 2016. Köksinredningen är från Marbodal och är i en grå färg. Bänkytorna kläs av vacker marmor och stänkskyddet är i vitt kakel med svart fog. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. På golvet ligger ett brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Från sovrummet når ni bostadens fantastiska walk in closet med gott om plats för förvaring. På golvet ligger ett brädgolv och väggarna är målade i en beige färg. Ett stort fönster med djupa nischer bidrar med ett behagligt ljus.

Helkaklat badrum med svart klinker på golvet och stora kakelplattor i både svart och beiget på väggarna. Badrummet renoverades 2016. Inredningen består av vägghängd-wc, handfatskommod, spegel med belysning samt duschhörna med glasväggar, taksil och handdusch. I badrummet finner ni även en praktisk tvättmaskin för att underlätta vardagssysslorna. I badrummet finns även härlig golvvärme.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta