Välkommen till

Nordostpassagen 55

Nordostpassagen 55
3:a Linnéstaden

Retrodröm - Balkong

Exceptionellt väldisponerade ytor med varsamt renoverade ytskikt och stor respekt för originalet. Stort härligt vardagsrum med fransk balkong, fullutrustat kök och två bra sovrum, gott om förvaring via garderober och klädkammare, badrum med badkar samt tvättmaskin. Dessutom en östervänd balkong. Här saknar vi ingenting!

Bostaden är belägen i en välmående och stor bostadsrättsförening med flertalet gemensamhetslokaler och bredband som ingår i månadsavgiften. I Vegastaden finns det gott om lekplatser, grillplatser, promenadvägar och planteringar av olika slag. Nordostpassagen med sin unika prägel har en långsträckt innergård där barnen kan cykla fram och tillbaka utan att korsa vägar. Innergården praktiskt taget leder in i Slottsskogen med dess lummiga grönska och allt vad det innebär. En promenad på några minuter så är du mitt uppe bland älgar, hjortar, getter och rådjur.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av närheten till stadskärnans utbud och till Slottsskogen som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Denna starka kvarterskänsla byter du lätt mot rekreation och lugn i Slottsskogen när du känner för det. Här kan man leva ett härligt liv.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till våning fem och välkomnas in i hallen. Plats för jackavhängning och skor intill entrén och förvaringsmöjligheter via ett par garderober.

Golv: Ekparkett i holländskt förband.
Väggar: Vitmålade.

Vardagsrum
Väl tilltaget sällskapsrum med stort fönsterparti och franska balkongdörrar som låter ljuset flöda. Ett stort rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord.

Golv: Ekparkett i holländskt förband.
Väggar: Vitmålade.

Kök
Klassiskt kök till viss del i original med omlackerade skåpsluckor i vitt och med rostfri, ordentlig diskbänk och ovansittande vita kakelplattor. Bra arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av: Hällspis/ugn (Electrolux, 2018), kolfilterfläkt (Futurum), diskmaskin (Miele, 2018) och kyl samt frys i fullhöjd (Electrolux). Ett större matbord ryms intill fönstret.

Golv: Schack-rutigt linoleumgolv (2018).
Väggar: Vitmålade.

Balkong
En rejäl balkong nås ifrån köket. Östervänd mot gården, här sitter vi gärna och njuter av morgon och förmiddagssolen.

Sovrum
Nås intill köket eller från den inre hallen och disponeras idag som master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Golv: Laminat.
Väggar: Vitmålade.

Inre hall
Bostadens inre hall nås ifrån vardagsrummet och knyter samman de två sovrummen. Här finns även en stor klädkammare.

Golv: Ekparkett i holländskt förband.
Väggar: Vitmålade.

Sovrum
Lugnt beläget och bra storlek med plats för dubbelsäng om så skulle önskas. Idag barnens rum och rymmer säng, skrivbord och förvaringsmöbler.

Golv: Laminat
Väggar: Vitmålade.

Badrum-tvättstuga
Badrummet nås ifrån hallen eller köket. Indelat i två rum med wc, handfat och bidé närmast hallen och badkar, tvättställ, handfat, spegel, väggskåp och tvättmaskin (2018) intill köket. Golv belagt med blå klinker och väggar klädda med vitt kakel (halvkaklat).


Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta