Välkommen till

Haga kyrkogata 8

Haga kyrkogata 8
3:a Vasastaden

Ljus och väldisponerad trea med vacker original charm

I en vacker fastighet från 1876 finner ni denna vackra och väldisponerade trea. Bostaden präglas av imponerande takhöjd samt vackra tidstypiska originaldetaljer i stora fönsterpartier med djupa nischer, stuckaturer, takrosetter, fiskbensparkett och höga fotlister. Lägenheten har generösa sällskapsytor i en öppen planlösning med fantastiskt ljusinsläpp från flertal fönster. Välkomna till denna drömtrean på en attraktiv adress i Vasastaden!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för avhängning. Lägenheten har genomgående vacker mörklaserad fiskbensparkettgolv och väggarna är målade 2022 i en ljusfärg.

Från hallen möts ni direkt av vardagsrummet och köket som ligger i öppet samband. Ljusa sällskapsytor som kan inredas med soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang. Stora fönster med djupa nischer bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. Vackra tidstypiska original detaljer så som stuckaturer, takrosetter, pardörrar och höga fotlister bland annat präglar hela bostaden och bidrar till en lyxig känsla.

Socialt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket renoverades 2022 och har ljus köksinredning kombinerat med bänkskiva och stänkskydd i stilfull marmor. Den maskinella utrustningen består induktionshäll (Ikea), fläkt (Ikea), inbyggd varmluftsugn med ångfunktion (Siemens), integrerad diskmaskin (Ikea) samt integrerad kyl och frys (Ikea).

Lägenheten erbjuder två sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord i båda. Sovrummen har goda förvaringsmöjligheter i fyra respektive två rymliga garderober. Fantastiskt ljusinsläpp från ett respektive två stora fönster med djupa nischer.

Tidlöst badrum renoverat 2021 med mönstrat klinker och vita helkaklade väggar. Behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, badkar, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta