Välkommen till

Örnehufvudsgatan 17

Örnehufvudsgatan 17
2:a Johanneberg

Högst upp i huset med balkong i fritt utsiktsläge

Högst upp i huset på Örnehufvudsgatan 17 i klassiska funkiskvarter ligger denna ljusa insynsskyddade tvåa med rum i fil, generös takhöjd, tidstypiska fönsterpartier och fantastisk vidsträckt utsikt. Fin balkong i fritt läge som nås från både vardagsrummet och sovrummet. På balkongen har man himlen som närmsta granne, vidsträckt utsikt över Johanneberg och Krokslätt samtidigt som man kan njuta av fantastiska soluppgångar och sol fram till efter lunch. Väldisponerad lägenhet med stora sociala ytor, renoverat kök från 2020, goda förvaringsmöjligheter och badrum med tvättmaskin. Perfekt läge i ett lugnt område med närhet till restauranger, mataffärer, butiker samt endast 10 minuter promenad in till city!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhänging. Hallens golv kläs av ekparkett och väggarna är målade.

Välplanerat kök med mycket bra förvaring. Köket är renoverat 2020 med vit köksinredning från Ikea, bänkskiva i svart laminat och stänkskydd i glas. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, integrerad kyl med frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Ikea förutom fläkten som är från Franke. Köket har ett laminatgolv med underliggande trägolv och målade väggar. Stor öppning mot vardagsrummet med bardisk som har utrymme för flera sittplatser.

Vardagsrummet erbjuder generösa sociala ytor som kan inredas med soffgrupp, matplats samt övrigt möblemang. Vardagsrummet har vacker fiskensparkett och målade väggar. Fint ljusinsläpp från sett stort fönsterparti samt utgång till en fin balkong med högt och fritt läge. Balkongen har vidsträckt utsikt över Johanneberg och Krokslätt samtidigt som man kan njuta av fantastiska soluppgångar och sol fram till efter lunch.

I fil med vardagsrummet ligger ett ljust sovrum med goda förvaringsmöjligheter i garderober. Sovrummet rymmer en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är tapetserade. Även från sovrummet har man utgång till den underbara balkongen.

Via en inre hall med två platsbyggda garderober nås badrummet. Badrummet har kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Ny inredning från 2023 som består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med duschväggar och taksil samt en tvättmaskin (Electrolux, 2021).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta