Välkommen till

Bratteråsgatan 66

Bratteråsgatan 66
2:a Eriksberg

Högt upp i huset, smakfullt renoverad minitvåa med västerbalkong

Minitvåa på våning fem med västervänd balkong och vidsträckt vy. Ett hem att verkligen förälska sig i med ett härligt ljusinsläpp, generösa ytor och tidlösa materialval. Väl tilltaget sällskapsrum med utrymme för soffgrupp och matbord, fullutrustat kök, rogivande sovrum med goda förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob och badrum inrett med sobra material, dusch och kombinerad tvätt/torktumlare. Fina parkettgolv och neutrala, behagliga ytskikt i samtliga rum.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Huset stod inflyttningsklart år 2013 och är beläget i det gamla Kvarnenområdet. Byggnaden är en kopia av det gamla magasin som en gång stod precis här. Fasaderna har restaurerats efter de gamla ritningarna och man har återanvänt hundraårigt tegel från originalbyggnaden, noga nedplockat, tvättat och åter monterat för att bibehålla kvaliteten.

Här bor du med lugnet i en stadsdel som andas kontinental atmosfär med sitt vattennära läge och exklusiva karaktär. Längs kajpromenaden passerar du broar, skulpturer och intressant arkitektur och här finns ett stort utbud av restauranger och caféer. I närområdet finner man all tänkbar service, träningsanläggning, natur och fina strövområden. Bra buss- och båtförbindelser som tar dig in till stan på ca 15 min. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp till femte våningen och välkomnas in i en precis lagom stor hall med plats för ytterkläder och skor.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Sällskapsrum.
Ett stort rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, bokhyllor och matbord. Ljuset flödar tack vare det höga läget i huset och den öppna planlösningen med generösa fönsterpartier. Känslan är verkligen att detta snarare är en liten tvåa med sällskapsrummet väl avgränsat från sovrummet redan som bostaden disponeras idag.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita, fondvägg målad intill matplatsen i en behaglig grön nyans.

Balkong
Med access från sällskapsrummet, i västerläge mot gården ligger den väl tilltagna balkongen med fina utsiktsvyer ner mot Eriksbergskranen och Älvsborgsbron. Här kan man njuta av solen från tidig eftermiddag till kväll. Precis som man vill ha det!

Kök
Tidlöst kök med sobra materialval signerat Marbodal från år 2013 med bra arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Vita skåpsluckor, vitt kakel och en grå bänkskiva.
Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll (Electrolux), fläkt (Franke), inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn (Electrolux, 2013), diskmaskin och kyl samt frys (Electrolux). Planlösningens utformning är optimal och samsas väl med sällskapsrum.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Sovrummet rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang och mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via en generös skjutdörrsgarderob. Bostadens "runtgående" planlösningen ger dessutom en skön struktur som gör att man har ett härligt flöde mellan rummen. Skulle man önska, så vore det ganska enkelt att sätta upp en vägg mot sällskapsrummet och på så vis få sovrummet helt avskärmat.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Badrum
I stilrent utförande. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med grå klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel och dusch med glasad vägg samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Samsung 2023).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta