Välkommen till

Nordhemsgatan 18A

Nordhemsgatan 18A
2:a Linnéstaden

Smakfullt renoverad sekelskiftesdröm med balkong

En av stans mest drömmiga sekelskiftesbostäder, renoverad till perfektion! Väldisponerade ytor med stora rum, generös takhöjd på nära 3,20 m, pampiga stuckaturer och takrosetter, brädgolv, balkong och en lyxig walk-in-closet. Den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget har lämnats åt slumpen.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn.

Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Med lätta steg går vi två trappor upp, behagligt belägen näst högst upp i huset, på andra våningen välkomnas vi in i en precis lagom stor hall med plats för ytterkläder och skor.

Golv: Hyvlad öländsk kalksten.
Väggar: Målade 2021, Jotun - 12075 Soothing Beige (2305-Y22R).

Kök
Totalrenoverat enligt estetikens alla regler år 2015, platsbyggt på stommar från Ikea och skåpsluckor från Picky Living samt bänkskiva av exklusiv italiensk Rosso Verona marmor. Överskåpen är nya från år 2021 och lackerades då om i samma kulör som väggarna vilket ger ett enhetligt intryck och kontrasterar snyggt mot de svarta bänkskåpen.

Den maskinella utrustningen består utav: Spishäll och varmluftsugn (Bosch), köksfläkt (Franke), integrerad diskmaskin (Ikea 2021), integrerad kyl samt frys (Ikea, kylskåp i fullhöjd) och kombinerad tvätt/torktumlare (Siemens). I köksön finns även en vinkyl (mQuvée, 2018). Ett rejält matbord ryms med enkelhet. Högt i tak, underbara stuckaturer och fin takrosett.

Golv: Brädgolv, slipade och lackade år 2021.
Väggar: Målade 2021, Jotun - 12075 Soothing Beige (2305-Y22R).

Balkong
Med access från köket, i sydöstläge mot gården ligger den väl tilltagna balkongen i smidesjärn. Här kan man njuta av solen hela morgonen, förmiddag och en bit in på eftermiddagen.

Vardagsrum
Ett väl tilltaget vardagsrum med stora fönster mot Nordhemsgatan som låter ljuset flöda. Ett stort rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, sittgrupp och bokhyllor. Givetvis återfinns alla vackra originaldetaljer även här såsom stuckaturer, bevarade listverk och brädgolv.

Golv: Ljust brädgolv.
Väggar: Målade 2021, Jotun - 12075 Soothing Beige (2305-Y22R).

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang och mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via en generös walk-in-closet.

Golv: Brädgolv, slipade och lackade år 2021.
Väggar: Målade 2021, Jotun - 10678 Space (1704-Y19R).

Badrum
I stilrent utförande, renoverat år 2019. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med svart marmor med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel och dusch med glasad vägg och blandare i mässing.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta