Välkommen till

Nedre Fogelbergsgatan 7B

Nedre Fogelbergsgatan 7B
2:a Vasastaden

Sekelskifte med lugnt gårdsläge & stor uteplats

I den vackra fastigheten från 1897 ligger denna fina tvåa, knäpptyst belägen mellan två innergårdar. Unikt och sällsynt läge där den fantastiska uteplatsen i väster är fullständigt inbäddad i lummig grönska. Mycket välplanerade kvadratmetrar och genomgående planlösning. Kök från Italienska Varenna Poliform, nyrenoverat smakfullt badrum, vackra ljusa trägolv, djupa profilerade dörrposter och djupa fönsternischer. Som ett extra plus bor ni även i en stabil brf med låg belåning. Enastående läge i Vasastadens charmiga gamla kvarter med allt innerstaden har att erbjuda runt hörnet. Mysiga små kaféer och utmärkta restauranger varvas med innerstadens gröna parker för avkoppling och rekreation.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhängning. Hallen har fint ljust trägolv och målade väggar i ljusbeige ton.

Trivsamt vardagsrum med dubbeldörrar i glas ut till en mysig terrass i lummigt västerläge. Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och ett större matsalsbord. Det ljusa trägolvet kombineras med väggar målade i sandfärgad ton och taket pryds av en takrosett. Bevarade spegeldörrar, djupa dörrfoder och fönster med djup fönsternisch bidrar med sekelskiftescharm.

Köket har stilren köksinredning i vitt från Italienska Varenna Poliform. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Även här återfinns det ljusa trägolvet och och väggarna är målade i en varm beige ton. I köket ryms en mindre matplats. Generöst fönsterparti med djup nisch mot innergården.

Mysigt sovrum som har ett fint fönsterparti med djup nisch och lugnt gårdsläge. Här finns plats för en säng och goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare med skjutdörrar i spegelglas. Nåtat parkettgolv och väggar målade i en behaglig grön ton.

Nyrenoverat helkaklat badrum med tidlösa materialval i grått. Inredningen består av wc, handfat, spegel, handdukstork samt duschhörna.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta