Välkommen till

Drottninggatan 20

Drottninggatan 20
3:a Inom Vallgraven

Etagelägenhet med stor potential - Balkong - Ursprungligen 4:a rok

Etage med enastående potential där inget saknas! Entréplan erbjuder sociala och öppna ytor med kök, matplats, vardagsrum och badrum. Övre plan med två till tre sovrum, generösa förvaringsmöjligheter, ytterligare ett badrum och balkong i härligt vindskyddat söderläge som bjuder på vacker utsikt över närliggande takåsar och Domkyrkans klocktorn.

Idag disponeras bostaden som en trea men den en gång nedtagna väggen går givetvis att återställa för den som önskar fler rum.

Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska inom promenadavstånd. Att vandra omkring i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen inger en alldeles speciell känsla. Mixen av butiker, restauranger, kaffebarer och folkmyllret. Bostadens läge är rofyllt men samtidigt mitt bland stadens puls, en oslagbar kombination!

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Inom Vallgraven
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta