Välkommen till

Chalmersgatan 27A

Chalmersgatan 27A
3:a Lorensberg

Vacker sekelskiftestrea med bevarade tidstypiska orginaldetaljer

Välkomna till denna underbara sekelskiftestrea där varje detalj är noga utvald. Vacker fiskbensparkett, slående takhöjd, vackra stuckaturer samt takrosetter, stora fönster med djupa nischer, höga fotlister och spegeldörrar löper genom samtliga rum i lägenheten. Smakfullt renoverat kök 2020 samt modernt renoverat badrum 2022. Vidare erbjuds två bra sovrum, varav den väl tilltagna balkongen nås från det ena. Lugn citypärla med närhet till allt som Göteborgs innerstad har att erbjuda!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av hall med plats för fri avhängning. Lägenhetens väggar är till största del målade i vitt med grå högsockel och ljust fiskbensparkettgolv.

Direkt från hallen når ni bostadens kök som renoverades 2020. Köket har mörk köksinredning kombinerat med stänkskydd och bänkskiva i ljusgrå komposit. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys . I köket finns en köksö med plats för två barstolar. Köksön är förberedd att installera vinkyl i om så önskas.

I anslutning till köket har bostaden en stor klädkammare, där ni finner en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Rymligt vardagsrum med två stora fönster med djupa nischer som bidrar till ett underbart ljusinsläpp. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang. Här finns även vackra stuckaturer samt takrosett.

Lägenhetens första sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Från detta sovrum nås även lägenhetens mysiga balkong. Sovrummet har goda förvaringsmöjligheter i en rymlig platsbyggd garderob.

Det andra sovrummet har även det plats för dubbelsäng men passar även perfekt som barn-, arbets- eller gästrum. Ett stort fönster med djupa nischer bidrar till ett underbart ljusinsläpp. Sovrummet bjuder på goda förvaringsmöjligheter både vid fönstret där det finns platsbyggd förvaring med två lådor samt i flertalet garderober. Målade väggar i grått.

Badrummet är renoverat 2022, fackmannamässigt utfört och certifikat finns. Badrummet är helkaklat med klinker och kakel i olika nyanser av grått. Inredningen består av vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch med taksil och vikbara väggar. I badrummet finns även behaglig golvvärme.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta