Välkommen till

Ostindiefararen 53

Ostindiefararen 53
3:a Eriksberg

Toppfin trerummare med fantastisk utsikt över älven

På Ostindiefararen 53 finns denna underbara trerummare med vidstäckt utsikt över älven! Varje detalj är noga genomtänkt och alla materialval genomsyras av en exklusiv känsla. Från bostaden har ni en fri vy över Göteborgs hamninlopp med kända landmärken som Masthuggskyrkan och sjömanshustrun i bakgrunden. Bo med ett av husets absolut bästa lägen i ett hem som tilltalar dig med högt ställda krav. De många fönstren gör att hela lägenheten får ett fint ljusinsläpp samtidigt som insynen är minimal, något som annars är svårt att finna på Eriksberg. Köket går i sobert svart utförande med högkvalitativa vitvaror med flera finesser för den matlagningsintresserade. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och erbjuder gott om sällskapsytor att bjuda över vänner och familj på. Den maffiga vinkelbalkongen är placerad i ett perfekt söderläge och erbjuder sol under hela dagen. Härifrån har ni en fri utsikt över både älven och Eriksbergsdockan. Både badrum och gästtoalett går neutrala, smakfulla färger som håller över tid. Brf Terra Nova är en populär och stark bostadsrättsförening som dessutom har två övernattningslägenheter som kan hyras om ni får långväga besök. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker, mysiga caféer och gott om trevliga restauranger. Vill man ändå ta sig över älven till innerstaden finns Älvsnabben endast ett par minuters promenad bort.

Läs hela beskrivningen
Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Anders
ansvarig mäklare
Anders Pettersson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 92 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en ljus och möblerbar hall med plats att stuva undan ytterkläder och skor i en garderob direkt till höger om entrén. Längre in i hallen finns även en klädkammare med hyllsystem som maximerar förvaringen. Väggarna går i en ljus ton och på golvet ligger eklaminat som är genomgående i hela bostaden. Redan några steg in i detta hem märker man att det är något utöver det vanliga. Från stora delar av bostaden har man en maffig utsikt över älven med Göteborg i fjärran. En utsikt som är omöjlig att se sig mätt på.

Från hallen nås vardagsrum och kök som är sammanlänkat i en öppen planlösning. Här är det gott om ytor att socialisera på. Köksluckorna går i ett svart utförande och ovanför arbetsbänken i sten sitter ett grått kakel. I köket finns också en köksö med spishäll och fläkt. Att njuta an denna vidsträckta utsikt när man lagar mat är svårslaget! Bredvid köksön finns en maskinpark bestående av varmluftsugn, ångugn, mikro samt cappuccinomaskin. I köket finns även kyl/frys i fullhöjd och en integrerad diskmaskin. Belysningen är noga genomtänkt och i överskåpen finns inbyggd belysning samt spotlights ovanför köksön.

I sällskapsdelen finns fönster längs med hela lång- och kortsidan så rummet badar i ljus. De generöst tilltagna ytorna gör att det ryms ett stort matbord med plats för många gäster samt tv- och soffhörna. Bostadens vinkelbalkong vetter mot både öst och syd och är rejält tilltagen. Här sitter man och blickar ut över såväl Masthuggskyrkan, hamninloppet och båtarna som ligger förtöjda i Eriksbergsdockan. Balkongen är till stora delar inglasad vilket gör att man kan nyttja den under stora delar av året och den blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. På balkongen är det även tillåtet att använda gasol- eller elgrill.

Det största sovrummet har även det en fantastisk vy över älven. Plats finns för både dubbelsäng samt sängbord. På golvet finns eklaminat och väggarna går i en vit ton.

Från köket nås det andra sovrummet som även det är rymligt. Längs långsidan finns en garderobsvägg. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrummet går i neutrala färger med kaklade vita väggar och svart mosaikgolv som återfinns på en av väggarna. Det är utrustat med tvättställ med kommod, toalett, handdukstork och spegel med infälld belysning. En tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagsbestyren. Duschen skiljs av med en glasvägg och har försetts med en takdusch. Golvvärme finns samt spotlights i taket.

I anslutning till hallen finns gästtoaletten. Den har mosaikprydda väggar och golv samt en vägg i grafiskt kakel. Gästtoaletten är utrustad med handfat med kommod, toalett och badrumsskåp.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta