Välkommen till

Nordostpassagen 10

Nordostpassagen 10
2:a Linnéstaden

Högst upp i huset med terrass och vidsträckta vyer

Välkomna till en av de få och unika taklägenheterna med terrass. Högst upp bland himmel och takåsar, en drömmig tvåa med alla rätt! Smakfulla materialval och tidlösa ytskikt som ger en naturlig bas att inreda efter. Generöst sällskapsrum som fullkomligt badar i ljus och med öppen planlösning mot kök. Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord samt helkaklat badrum med dusch och tvättpelare.

Den fantastiska terrassen med utsikt över Linnéstaden och hamninloppet i bakgrunden inbjuder till många härliga stunder med sol från väldigt tidig morgon till tidig eftermiddag.

Välmående och stor bostadsrättsförening, gott om grillplatser, promenadvägar och planteringar av olika slag. Nordostpassagen med sin unika prägel har en långsträckt innergård där vi promenerar utan att korsa vägar. Innergården praktiskt taget leder in i Slottsskogen med dess lummiga grönska och allt vad det innebär. En promenad på några minuter så är du mitt uppe bland älgar, hjortar, getter och rådjur.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska! Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till grönska för rekreation och lugn.

Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi tar hissen upp så högt vi kan och promenerar sedan en trappa upp. Vi välkomnas in i hallen med plats för avhängning och skor. Goda förvaringsmöjligheter lämnas via flertalet garderober och en mindre klädkammare intill entrén.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Vardagsrum
Ett ljuvligt rum som fullkomligt badar i ljus med sina generösa fönsterpartier. Planlösningens utformning är optimal och har plats för soffdel och sittgrupper. I någorlunda öppen och social planlösning med köket där matplatsen som rymmer ett bord för minst fyra personer, blir en naturlig avdelare.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Kök
Ett tidlöst Vedumkök med sobra materialval. Släta vita skåpsluckor, grå bänkskiva och vita kakelplattor. Bra med arbetsytor och förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av: Spis/ugn (Electrolux), köksfläkt (Franke), inbyggd mikro (Electrolux) och diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt utförande (Electrolux).

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Terrass
Med access från vardagsrummet, precis som man vill ha det. Bostadens huvudnummer. Slående utsiktsvyer och sol från tidig morgon till ca tretiden under sommarhalvåret.

Sovrum
Här sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört mot gården. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang och skrivbord eller förvaringsmöbel.

Golv: Ekparkett.
Väggar: Målade vita.

Badrum
Stilrent badrum från byggåret 2010. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med ljusgrå klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod och spegel med ledbelysning (Svedbergs 2022), handukstork, dusch med glasad vägg och tvättmaskin samt torktumlare (Electrolux).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta