Välkommen till

Andra långgatan 8C

Andra långgatan 8C
2:a Linnéstaden

Tidlöst renoverad sekelskiftesdröm

Knäppt tyst beläget mot gården. En underbar minitvåa med effektiv planlösning och väl omhändertagna kvadratmetrar, tre meter i tak och mängder med vackra originaldetaljer. En medvetet renoverad sekelskiftespärla med smakfulla materialval och tidlösa ytskikt som ger en naturlig bas att inreda efter. Generöst vardagsrum som rymmer både soffa och matbord och öppen planlösning mot kök avgränsat med en köksö. Sovrum med plats för dubbelsäng, massor av förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum från år 2018.

Bostaden ligger i en av Linnéstadens allra äldsta fastigheter. Andra långgatan 8 uppfördes år 1878, samma år som det beslutades att Linnégatan skulle bli den nya Avenyn i västra innerstaden.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen och Botaniska som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar? Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. I kombination med den starka kvarterskänslan och närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och lugn.

Dessutom befinner vi oss nära expansiva Masthuggskajen med internationella intryck som kommer binda ihop staden med vattnet. En plats full av kontraster mellan gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten. En plats där det är lätt att leva!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Med lätta steg går vi två trappor upp, behagligt belägen på andra våningen välkomnas vi in i hallen. Mängder med förvaringsmöjligheter ges via flertalet garderober och en liten klädkammare intill entrén.

Golv: Vitlaserad parkett.
Väggar: Målade grå.

Kök/Vardagsrum
Ett stilrent kök med sobra materialval renoverat år 2018. Släta grå skåpsluckor med svarta beslag, bänkskiva och stänkskydd i marmor från italienska Carrara. Bra med arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består av: Spishäll, kolfilterfläkt, ugn, integrerad diskmaskin, kyl samt frys. En tvättmaskin finns dold bakom skåpsluckan intill fönstret.

Väggen mellan kök och vardagsrum har tagits ner och avgränsas idag via en köksö, en härlig frukostplats som också erbjuder extra porslinsförvaring.

Planlösningens utformning är optimal och lämnar plats för soffa, fåtöljer och ett mindre matbord. Flera höga fönster på rad mot gården, vackra stuckaturer och takrosett. Alldeles alldeles tyst.

Golv: Vitlaserad parkett.
Väggar: Målade grå.

Sovrum
I föreningens register står bostaden angiven som en etta men används i praktiken som en tvårummare. De smarta renoveringarna, och estiskt tilltalande lösningarna fortsätter in här. En vägg har satts upp och i den, mot vardagsrummet har det satts in ett stort glasparti med spröjs, ett fönster.

Här sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och förvaringsmöbel.

Golv: Vitlaserad parkett.
Väggar: Målade grå.

Badrum
Helrenoverat år 2018. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är belagt med hexagonklinker i marmor med underliggande komfortvärme. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel och dusch med glasad vägg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta