Välkommen till

Richertsgatan 12

Richertsgatan 12
1:a Johanneberg

Drömetta i Johanneberg högst upp i huset med vidsträckt utsikt

Högst upp i ett tidstypiskt funkishus finner ni denna kvadratsmarta etta med nytt kök och modernt badrum samt en solig söderbalkong i fritt läge. Från balkongen är det vidsträckt vy från öster till kranarna i hamnen i väster och sol hela dagen fram till kvällen. Generös takhöjd i kombination med stora fönsterpartier och en rundgående planlösning skapar en luftig atmosfär. Att vara högst upp i huset med den underbara utsikten och närheten till himlen skapar en härlig frihetskänsla. En lägenhet som måste upplevas!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts du av en hall som binder samman alla rum. Här finns plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Parkettgolv i original och väggarna målades i vitt 2022.

Tidlöst nytt kök från 2022 med köksinredning från Kvik som har ljusgråa handtagslösa luckor samt bänkskiva och stänkskydd i ljus laminat. Fria hyllor med belysning ger en luftig känsla. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Siemens), frånluftsfläkt (Franke), inbyggd varmluftsugn kombinerad med mikro (Electrolux), integrerad diskmaskin (Electrolux) samt integrerad kyl med frys (Siemens). Samtliga vitvaror installerades 2022. I samband med renoveringen lade man in nytt köksgolv och väggarna målades i vitt. Invid fönstret ryms en matplats med fin utsikt. Stor öppning mot allrummet som skapar en luftig känsla och låter ljuset flöda fritt.

Ljust och härligt allrum med stort fönsterparti och utgång till en balkong med underbar utsikt. Vidsträckt vy från Kallebäck i öster till kranarna i hamnen i väster och sol hela dagen fram till kvällen. Allrummet har vacker fiskbensparkett i original och vitmålade väggar. Här kan man inreda med såväl soffa som en bredare säng och arbetshörna.

Renoverat badrum från 2016, fackmannamässigt utfört och certifikat finns. Grått klinkergolv med underliggande golvvärme kombineras med helkaklade väggar i vitt som har ett fondparti i grå mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med rundade glasväggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta