Välkommen till

Burgårdsgatan 14

Burgårdsgatan 14
4:a Lorensberg

Fantastisk sekelskiftesfyra med två gårdsbalkonger

Välkomna till denna fantastiska sekelskiftesfyra i hjärtat av Lorensberg! Väldisponerad bostad som präglas av bevarad tidstypisk originalcharm och slående takhöjd. Generöst vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp, välplanerat kök, två rymliga sovrum, en jungfrukammare, helkaklat badrum samt en gästtoalett. Bostaden erbjuder dessutom två härliga balkonger som vetter mot den lummiga innergården. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till allt som Göteborgs innerstad har att erbjuda!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Golvet kläs av fin ekparkett och väggarna är vitmålade vilket är genomgående för bostaden.

Generöst vardagsrum med tidstypiska originaldetaljer och fantastiskt ljus från stora fönster. Här kläs golvet av fiskbensparkett i kombination med attribut som högt i tak. Rummet kan inredas med både en soffgrupp, matsalsbord samt övrigt möblemang.

Väldisponerat kök med gott om plats för förvaring och goda arbetsytor. Vit köksinredning kombinerat med bänkskiva i svart och stänkskydd i stavmosaik. Den maskinella utrustningen är från Siemens och består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd kombinerad mikro/ugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Köket rymmer en matplats intill utgången till en av bostadens härliga balkonger. I köket finns även en tvättmaskin från Siemens. På golvet ligger mörkt parkettgolv.

Innanför köket finner vi jungfrukammaren som kan disponeras som antingen arbetsrum, gästrum eller barnrum. På golvet ligger mörkt parkettgolv. Från detta rum nås bostadens större balkong som vetter mot den lummiga och stora innergården.

Bostadens master bedroom har vackra pardörrar mot vardagsrummet men nås även från hallen. Sovrummet rymmer dubbelsäng samt tillhörande inredning. Goda förvaringsmöjligheter i två dubbelgarderober. På golvet ligger fint parkettgolv. Ett stort fönsterparti bidrar till ett härligt ljusinsläpp.

Bostadens andra sovrum är även det rymligt och kan inredas med dubbelsäng och tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i rymliga garderober. På golvet ligger tunnparkett. Härliga fönster som vetter mot den lugna, fina innergården.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och vit klinker på golvet med underliggande golvvärme. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning ovan samt dusch med skjutdörrar.

Gästtoaletten finner vi alldeles intill badrummet och även denna är helkaklad i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegel samt belysning ovan.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta