Välkommen till

Burgårdsgatan 10A

Burgårdsgatan 10A
3,5:a Lorensberg

Fantastisk bostad med härlig balkong i söderläge & vackra originaldetaljer

Välkomna till denna underbara bostad i en vacker tegelbyggnad anno 1929 i hjärtat av Lorensberg. Social planlösning, fantastisk takhöjd och vackra tidstypiska originaldetaljer som parkettgolv, takrosetter och stuckaturer är några av de trevliga attribut denna bostad bjuder på. Rymligt och ljust vardagsrum, välplanerat påkostat kök, balkong i soligt söderläge, två bra sovrum och nyrenoverat badrum från 2022. Här bor ni i ett lugnt område mitt i city!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni direkt av den slående takhöjden i hallen som är genomgående för hela bostaden. Hallen har goda förvaringsmöjligheter i två rymliga platsbyggda garderober samt plats för fri avhängning. Golvet kläs av ekparkett i original och väggarna är målade 2022 i Jotun Space.

Vidare in i bostaden nås ni av en inre hall som idag används som ett bibliotek. Golvet kläs av ekparkett i original och väggarna är målade 2022 i Jotun Space. Två av väggarna kläs av platsbyggda bokhyllor och i rummet finns även en mysig öppen spis (ej i bruk).

Till höger från biblioteket nås en serveringsgång som leder vidare in till köket. Köket har ett högt fönster som bidrar till ett fantastiskt ljus tillsammans med vitlaserat plankgolv i original och väggarna är målade 2022 i Jotun Kokos. Köket har ljus köksinredning ifrån Sentens som kombineras med bänkytor i Carrera marmor och stänkskydd i ljust kakel. Vitvarorna utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin, kyl med frys samt en vinkyl för 18 flaskor. Samtliga vitvaror är från Electrolux förutom fläkten som är från Fjäråskupan. Invid fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Vi tar oss vidare in till det rymliga vardagsrummet. Rummet har ett fantastiskt ljus med ljusinsläpp från höga fönster och härifrån nås bostadens härliga balkong i söderläge som bjuder på många soltimmar. Rummet kan inredas med soffgrupp samt matsalsbord för stora sällskap. Väggarna är målade 2022 i Jotun Kokos och en väggen har en platsbyggd bokhylla med förvaring Golvet kläs av ekparkett i original. Vackra pardörrar pryder en av dörröppningarna in till master bedroom.

Master bedroom erbjuder härligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Rummet kan inredas med dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Väggarna är målade 2021 i en ljusgrå färg från Jotun och golvet kläs av ekparkett i original. Utanför rummet finns förvaringsmöjligheter i en klädkammare.

Bostaden mindre sovrum ligger intill köket och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Golvet kläs av vitlaserat plankgolv i original och väggarna är målade 2021 i en ljusgrå färg från Jotun.

Badrummet är renoverat 2022, fackmannamässigt utfört och certifikat finns. Badrummet har en ljus och lyxig känsla med golv och väggar som kläs stilrent kakel. Inredningen består av en platsbyggd kommod med dubbla handfat i marmor och en stor spegel ovan med belysning, wc, duschhörna med taksil och avgränsade glasdörr. I taket sitter infällda spotlights och härlig golvvärme finns.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta