Välkommen till

Kastellgatan 21B

Kastellgatan 21B
2:a Linnéstaden

Tyst citylägenhet med gårdsläge & balkong

På attraktiva Kastellgatan ligger denna smakfullt helrenoverade tvåa med öppen planlösning lugnt belägen i ett gårdshus. Härliga sällskapsytor med kök i minimalistisk stil, fint ljusinsläpp och pardörrar ut till en halvmåneformad balkong där man kan sitta och njuta. Rofyllt sovrum med bra förvaring och badrum med tvättpelare. Huset är byggt år 2000 men fasaden är gjord i gammaldags stil så att den smälter in bland den övriga arkitekturen i området. Utmärkt beläget med en kort promenad till Slottsskogen och vackra botaniska trädgården.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts du av en långsmal hall med plats för fri avhängning. Lägenheten har genomgående ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och härifrån är det pardörrar ut till en halvmåneformad balkong som vetter mot innergården. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matplats.

Smakfullt kök som renoverades 2022 med handtagslösa luckor i vitt och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys.

Rofyllt sovrum med plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober. Ett dubbelfönster mot den lugna innergården bidrar med ljusinsläpp. Sovrummet avgränsas med en smart skjutdörr.

Lägenhetens badrum renoverades även det så sent som 2022 och nås via sovrummet. Helkaklat badrum med vitt mosaikgolv och väggar med vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikdörrar i klarglas samt både handdusch och taksil. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen.

Linnéstaden är området för er som ställer höga krav på er omgivning. Vackra hus kantar det livfulla stråket längs Linnégatan och kringliggande gator. Utbudet av restauranger och caféer är förstklassigt. På Kastellgatan bor du med det grönskande området kring Skansen Kronan och vackra Haga inpå knuten samt Surdegsbageriet Alvar&Ivar som är väldigt populärt. Närheten till Slottsskogen får inte heller glömmas bort. Kommunikationerna är goda vare sig man väljer hållplatserna vid Olivedalsgatan, längs Linnégatan eller tar en kortare promenad utmed kullerstensgatorna i Haga till hållplatsen vid Hagakyrkan. Välkomna!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta