Välkommen till

Södra vägen 17

Södra vägen 17
2:a Lorensberg

Underbart läge högst upp i huset med fantastik utsikt från en stor balkong

Högst upp i huset på Södra vägen 17 finner ni denna fantastiska tvåa med ljusflöde från generösa fönsterpartier. Denna bostad bjuder på en stor balkong utöver det vanliga med fantastisk vidsträckt utsikt över Göteborg. Här kan ni njuta både av morgonkaffet och trevliga middagar med familj och vänner. Bostaden är till stor del renoverad 2022 med nytt kök, nya parkettgolv och nymålade väggar i samtliga rum. Här bor ni i ett insynskyddat läge med fantastiska sociala ytor och nära till allt vad Göteborgs innerstad har att erbjuda!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fem garderober till höger om hallen. Golvet kläs av vitpigmenterad parkett från 2022 och väggarna är målade 2022 i Jotun Kokos vilket är genomgående till största del i bostaden.

Ljust och öppet vardagsrum med plats för både soffa och matbord för stora sällskap. Generösa fönsterpartier bidrar med ett underbart ljusflöde till rummet samt fin utsikt över Göteborg. Från vardagsrummet nås lägenhetens fantastiska balkong som har eftertraktat läge högst upp i huset med vidsträckt utsikt över Göteborg.

I öppet samband med vardagsrummet ligger det moderna köket. Köket är renoverat 2022 och erbjuder gott om förvaring samt bra arbetsytor. Köksinredning i grått från Ikea och Bauhaus kombineras med bänkytor i Acacia. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Bosch, 2022), frånluftsfläkt (Franke, 2022), inbyggd varmluftsugn (Bosch, 2022), inbyggnadsmikro (Bosch, 2022), integrerad diskmaskin (Whirlpool, 2022) samt kyl och frys med inbyggd ismaskin (Gorenje, 2022). Köket har en köksö med plats för två barstolar och förberett för vinkyl alternativt extraförvaring mot köket.

Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande inredning. Sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob. Väggarna är målade 2022 i Jotun Mohair.

Praktiskt badrum med vitt kakel på väggarna och en mörk plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfat samt badkar. Här har ni även en tvättmaskin med arbetsbänk och ett rymligt skåp som underlättar vardagssysslorna.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta