Välkommen till

Övre Djupedalsgatan 11C

Övre Djupedalsgatan 11C
1:a Linnéstaden

Sekelskiftesetta med stor potential & fantastiskt utsiktsläge

Med högt och fritt läge i ett av Linnés vackra sekelskifteshus ligger denna ljusa genomgångsetta där du har vidsträckt utsikt över grönskande Kråkängsparken och stans charmiga takåsar. Lägenheten är i äldre skick men har stor potential att bli en riktig dröm. Eftertraktade grundattribut som hög takhöjd, vackra fönster, brädgolv, stuckatur och bevarad kakelugn. Läget är perfekt och här bor du tyst och ostört i anslutning till Kråkängsparken, en stor och grönskande oas som bara husen i kvarteret har tillgång till. Brf Kråkängen är en stabil och mycket omtyckt förening med god ekonomi.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts du av en entré med plats för fri avhängning och lägre in i hallen finns förvaringsmöjligheter i tre garderober. Golvet kläs av plastmatta och väggarna har ljus tapet. Lägenheten har genomgående högt i tak som bidrar med en känsla av rymd.

Härligt allrum med högt, insynsskyddat läge. Två vackra fönsterpartier med vidsträckt utsikt över grönskande Kråkängsparken, hustak och nybyggda Hotell Draken i blickfånget. Brädgolv i original och väggar med ljus tapet, stuckatur samt takrosett. I ena hörnet står en ståtlig vit kakelugn som blir en fin inredningsdetalj (ej fungerande). Allrummet kan inredas med soffa, säng och övrig inredning.

Köket har äldre köksinredning i brunt, bänkytor i laminat och stänkskydd i ljust kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, bänkdiskmaskin samt kyl med frys. Golvet kläs av plastmatta och väggarna är målade i en ljus ton. Intill fönstret som vetter mot innergården ryms en mindre matplats.

Badrummet har mörk våtrumsmatta och ljus våtrumstapet. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Lägenheten är i äldre skick och i behov av renovering.

I Linné bor du i hjärtat av Göteborg med ett rikt utbud av allt man kan önska. Inom promenadavstånd finns restauranger, butiker, caféer och andra nöjen. På kort avstånd ligger Slottsskogen som bjuder på stora grönområden för motion, avkoppling och umgänge. Goda kommunikationer med både buss- och spårvagn från närliggande hållplats.

Till lägenheten hör också ett vindsförråd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta