Välkommen till

Lasarettsgatan 6

Lasarettsgatan 6
2:a Kungshöjd

Minutiöst välrenoverad - Gemensam takterrass - Kan enkelt disponeras om till en 3:a

Totalrenoverad tvårumsdröm att förälska sig i på den Kungliga höjden, en lugn oas mitt i stadens hjärta belägen i den före detta kartongfabriken! Takhöjd om tre meter, skön industrikänsla, synliga takbjälkar och byggvårdsdetaljer som imponerar på den mest kräsne. Skicket är oantastligt och renoveringarna som genomförts mycket genomtänkta.

Föreningen har något så unikt som en takterrass på 150 kvadrat. Vår- och sommartid finns flera sittmöblemang och växter här uppe. Läget i sydväst är optimalt med många soltimmar från tidig eftermiddag till kväll och det bjuds på en hänförande vy över hamninloppet och innerstans takåsar. Allt detta paketerat i en mycket omtyckt och exceptionellt välskött förening där stämningen är på topp och avgifterna sänkts de senaste åren!

Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska inom promenadavstånd. Att vandra omkring i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen inger en alldeles speciell känsla. De branta snirklande gatorna, pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av butiker restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Rofyllt men samtidigt mitt bland stadens puls, en oslagbar kombination!

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Louisa
assisterande mäklare
Louisa Lundh
Fastighetsmäklare
0735-16 22 66 louisa.lundh@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Vi välkomnas in i rymlig och möblerbar hall, detta är en bostad där man genast känner ett wow! Ett högklassigt cityboende med studiokänsla där rymden och takhöjden präglar bostadens alla rum. Tre meter till tak med synliga takbjälkar.

Mängder med förvaring erbjuds via fyra garderober. Massiv ekparkett inlagd år 2021 följer tröskellöst tillsammans med vitmålade väggar mot vardagsrum och kök.

Vardagsrum/Kök
Öppen, inbjudande och social planlösning med kök och matplats direkt till höger från hallen. Specialbeställt och platsbyggt från Jerlov Inredning år 2021 med mörka skåpsluckor, vackert vitrinskåp, underlimmad diskho och bänkskiva av kompositsten, stänkskydd i form av tonat glas och integrerade vitvaror.

Den maskinella utrustningen består av: Spis/ugn, kolfilterfläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin och kyl samt frys. Matplatsen placeras fritt i anslutning till köket, här ryms ett bord för det stora kalassällskapet!

Vardagsrummet tar vid, ett stort rum som erbjuder flertalet möbleringsalternativ och har plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och övrigt möblemang. Två stora fönster skänker rummet rikligt med ljus. Detta rum kan dessutom förhållandevis enkelt delas av och på så sätt få ett extra sovrum.

Sovrum
Knäppt tyst beläget. Även sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng, klädförvaringen tas om hand via en väl tilltagen garderob med skjutdörrar längsgående den bortre väggen.

Badrum
Tidlöst utförande med helkaklade väggar i ljust grått och golv belagt med ljusgrå klinker med underliggande komfortvärme. Badrummet är utrustat wc, handfat med kommod, spegelskåp, badrumsskåp, handdukstork och dusch samt tvättmaskin (Bosch, 2018).

På samma våningsplan finns en stor tvättstuga och via hiss nås föreningens gigantiska takterrass!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Kungshöjd
Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över staden och hamninloppet.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta