Välkommen till

Rosensköldsgatan 9

Rosensköldsgatan 9
3:a Johanneberg

Funkistrea med öppen spis & underbar västerbalkong i trädtoppshöjd

I attraktiva Johanneberg ligger denna fint renoverade funkistrea med klassisk planlösning, hög takhöjd och stora fönsterpartier. Socialt vardagsrum med öppen spis och utgång till en underbar västerbalkong i insynsskyddat läge med fri utsikt mot trädtoppar och himlen. Renoverat kök och badrum, två bra sovrum och goda förvaringsmöjligheter. Välskött förening med engagerad styrelse. Här bor ni lugnt och skönt i en levande stadsdel med gångavstånd till centrum, rikt restaurangutbud, goda kommunikationer och lummiga grönområden.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en tidstypisk inbyggd garderob med överskåp. Golvet kläs av klassisk stavparkett och väggarna är målade i vitt. Redan här får man en härlig rymdkänsla tack vare den höga takhöjden som är genomgående.

Vidare rakt fram kommer ni till bostadens hjärta som är ett generöst vardagsrum som inbjuder till social samvaro. Rummet präglas av ett fantastiskt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti som suddar ut gränserna mellan inne och ute. Härifrån nås bostadens underbara västerbalkong som ligger insynsskyddat med utsikt över trädtopparna och himlen. Vardagsrummet kan inredas med soffgrupp och matsalsbord för större sällskap. Ena hörnet pryds av en öppen spis i funkisstil som blir en fin inredningsdetalj samtidigt som den ger värme under de kalla månaderna. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i ljus kulör.

Från vardagsrummet nås bostaden största sovrum som har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas. Golvet kläs av fiskbensparkett och de vitmålade väggarna har en fondvägg i liggande träpanel. Ett generöst fönsterparti bidra med ljusinsläpp.

Via en passage från hallen, med goda förvaringsmöjligheter i tre tidstypiska platsbyggda garderober med överskåp, når man köket och bostadens minsta sovrum.

Nyrenoverat kök från 2023 med trivsam atmosfär. Köksinredning i greige ton från Ikea kombineras med bänkskiva i ek och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluft och pyrolytisk rengöring, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror förutom kyl och frys är nya från 2023 och från Ikea. Schackrutigt golv och vitmålade väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Här finns plats för enkelsäng och skrivbord. Stavparkett och ljus mönstrad tapet. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Fint renoverat badrum från 2017 som har ljusgrått hexagonformat marmorgolv med underliggande golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av WC, handfat med kommod i grått, stor spegel, duschhörna med vikväggar i klarglas, handdukstork samt tvättmaskin (Electrolux, 2017). Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

2021 målades samtliga väggar och parkettgolven slipades och lackades.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta