Välkommen till

Västgötagatan 7

Västgötagatan 7
2:a Lorensberg

Generösa rumsvolymer & gårdsbalkong i västerläge

I det anrika Järnvägshuset anno 1888 finner ni denna välplanerade bostad med genomgående planlösning med ljusinsläpp från väst och öst, generösa rumsvolymer samt en stor gårdsbalkong i västerläge. Vackra höga fönsterpartier i djupa nischer, gedigna plankgolv samt vackra stuckaturer och takrosetter. Trivsamma sällskapsytor, generöst kök, rofyllt sovrum med bra förvaring samt tidlöst renoverat badrum. Välskött förening med lugnt läge mitt i stan!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för fri avhängning och utrymme för garderober. Praktiskt grått klinkergolv kombineras med vitmålade väggar som bryts av med en grå fondvägg. Redan här slås man av den generösa takhöjden.

Till höger om hallen finner ni det väl tilltagna köket som badar i ljus och har dubbeldörrar ut till den härliga gårdsbalkongen i eftertraktat västerläge. Balkongen kan inredas med loungemöbler samt grill om så önskas. Köket har köksinredning i vitt och erbjuder gott om förvaring i både skåp och lådor samt generösa arbetsytor. Ovan arbetsytorna i ek sitter stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (2023), fläkt, ugn (2023), integrerad diskmaskin samt kyl med frys (2023). I köket finns gott om plats för ett stort matbord som rymmer många middagsgäster. Golvet kläs av vackert trägolv och väggarna är målade i grått. I köket finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Vardagsrummet är även det generöst till ytan med gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats. Golvet kläs av vitlaserat trägolv och väggarna är nymålade i en ljus greige färg. I vardagsrummet har man satt in nya höga fotlister, stuckaturer samt takrosett. Härligt ljusinsläpp från ett högt fönster med djup fönsternisch.

Rofyllt sovrum där det enkelt får plats en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i form av fem platsbyggda garderober med överskåp. Sovrummet har nymålade väggar i en härlig grön färg, på golvet har det lagts in heltäckningsmatta och även här har man satt in höga fotlister, stuckaturer samt takrosett. I detta rum har taket blivit höjt. Fint ljusinsläpp från ett högt fönster med djup fönsternisch.

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning, duschhörna med glasväggar i klarglas samt både handdusch och taksil. Golvvärme finns.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Heden - Lorensberg
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om.

Exercisheden som den ursprungligen kallades är uppkallad efter den stora, öppna plats den omgärdar – själva Heden. Ytan används framför allt till sportevenemang. Varje år spelas Gothia Cup och Partille Cup här. Här finns även en isbana öppen för allmänheten, Exercishuset och Katrinetorp.

I stadsdelen finns en mängd idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kommunikationerna i området är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Mataffärer, vårdmottagningar och träningsställen finns alla på nära avstånd. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Via en kort promenad når man Göteborgs stadskärna.

Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen. Gröna oaser finner man på trevliga innergårdar och i vackra parker som Bältesspännarparken och anrika Trädgårdsföreningen.

Heden inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta