Välkommen till

Källsprångsgatan 1

Källsprångsgatan 1
3:a Norra Guldheden

Stor balkong med perfekt sydvästläge & vidsträckt utsikt

Näst högst upp i huset, fri från insyn, ligger denna välplanerade och ljusa gavellägenhet med fönster i två väderstreck. Stor infälld balkong med perfekt sydvästläge där man kan njuta av många soltimmar samt vidsträckt utsikt över lummig grönska, Linnéstadens takåsar och kända landmärken som Skansen Kronan och Karlatornet. Lägenheten har visst renoveringsbehov så här finns alla möjligheter att sätta sin egen prägel och skapa sitt drömhem! Takhöjd på ca 2,70 bidrar till en extra luftig känsla och 40-talsandan görs påtaglig med originalparkett i holländsk läggning, fönsterbrädor i kalksten, gjutjärnselement och tidstypiska garderober.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av parkett och väggarna är ljusa. Lägenheten har genomgående högt i tak som skapar en känsla av rymd.

Köket har ljus köksinredning med stänkskydd i vitt kakel. En fin detalj är de bevarad glasskäpporna för torrvaror som sitter under en del av överskåpen. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats med fri utsikt.

Lättmöblerat luftigt vardagsrum som kan inredas med soffhörna och matsalsbord. Parkettgolv i holländsk läggning och ljusa väggar. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora infällda balkong i perfekt sydvästläge med utsikt över grönskande omgivningar.

Lägenheten har två rymliga sovrum varav det största nås från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Parkettgolv i holländsk läggning och ljusa väggar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp och även härifrån nås balkongen.

Det andra sovrummet har även det plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Plastmatta och ljusa väggar. Goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober med överskåp. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och vidsträckt utsikt.

Helkaklat badrum med ljust mintgrönt klinkergolv och vitt kakel med grå bård. Inredningen består av vägghängd wc, handfat, spegelskåp med belysning, dusch med draperi samt tvättmaskin.


I Norra Guldheden bor man med några minuter gångavstånd till Linnéstaden, Vasastaden, Slottsskogen, Handels, Chalmers och Sahlgrenska. Wavrinskys plats utgör en stor knutpunkt för buss- och spårvagnstrafiken och tar er till alla stadens hörn..

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Norra Guldheden
Norra Guldheden är ett charmerande kvarter med tidstypiska funkishus och en värdefull kulturhistorisk miljö. Området, med Guldhedstorget som centrum, byggdes upp till Bo Bättre-utställningen som invigdes 1945. Byggnadsstilen hämtade sin inspiration från funktionalismen och folkhemstanken. Hela området visade på ett nytt, rymligt och praktiskt sätt att bo. I dessa hus skulle man uppleva bekvämlighet, omsorg och gemenskap, något som gäller för de boende än idag.

Norra Guldheden har ett avskilt men ändå ett mycket centralt läge med lummiga omgivningar och fantastiska vyer ut över staden. Via promenad- och cykelvägar når man snabbt Göteborgs city och närliggande Wavrinskys plats är knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Vid det egna torget, Guldhedstorget, finns idag några trevliga butiker och matställen. Vid torget finns en damm och en liten park som är en bevarad del av Olssons trädgård. Fler sköna, gröna miljöer i närheten är Änggårdskolonin i Guldhedsdalen, Botaniska och Slottsskogen.

För studenter ligger flera av Göteborgs universitets institutioner samt Chalmers tekniska högskola på nära avstånd. Träningsställen finns exempelvis vid Landala torg och Mossens idrottsplats.

Norra Guldheden inbjuder till ett behagligt och centralt boende i unik och vacker Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta