Välkommen till

Richertsgatan 12

Richertsgatan 12
1:a Johanneberg

Högt läge & fantastisk sydvästbalkong

Högt upp, på våning 5/7, i ett tidstypiskt funkishus finner du denna kvadratsmarta etta som har en fantastisk balkong i sydvästläge med sol från lunchtid tills den går ner. Bostadens generösa takhöjd i kombination med stora fönsterpartier skapar rymd, luft och ljus vilket gör att den upplevs större än sina 36 kvm. Rundgående planlösning som skapar ett härligt flöde. Här bor du lugnt och grönt med närhet till allt vad city har att erbjuda som restauranger, butiker, högskolor, scener, biografer, kommunikationer samt fina skogsområden.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts du av en hall som binder samman alla rum. Här finns plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Parkettgolv som är slipat 2009 och väggar målade i sandbegie ton.

Köket har äldre köksinredning som är målad i vitt med handtag i silverfärgad metall och stänkskydd i vitt kakel där vissa plattor är målade i svart. Köket erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn (Elektro Helios, 2010), kolfilterfläkt samt kyl med frys (Cylinda, 2021). Laminatgolv och målade väggar i mellangrå ton. Invid fönstret ryms en matplats med fin utsikt. Stor öppning mot allrummet som skapar en luftig känsla och låter ljuset flöda fritt.

Ljust och härligt allrum med stort fönsterparti och utgång till en balkong i sydvästläge med sol från lunchtid fram till solnedgång. Allrummet har parkettgolv som slipades 2009 och väggarna är målade i vitt. Här kan man inreda med soffa, en bredare säng och arbetshörna.

Badrummet är från 1991 med ny inredning från 2018. Golvet kläs av blå plastmatta och väggar är helkaklade i vitt med blått mönster. Inredningen består av wc, handfat, handdukstork samt badkar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta