Välkommen till

Gyllenkrooksgatan 7

Gyllenkrooksgatan 7
3:a Johanneberg

Generös genomgångstrea med söderbalkong mot innergården

Näst högst upp i huset ligger denna ljusa och rymliga trea med ljusinsläpp från fönster i norr och söder samt underbar balkong i soligt söderläge mot innergården. Vacker utsikt mot Carlanderska parken med Gothia Towers och Liseberg i blickfånget. Bostaden erbjuder ett generöst vardagsrum som bidrar med uppskattade sällskapsytor att samlas på, kök med pardörrar ut till balkongen, två sovrum samt ett badrum som delvis renoverats 2022 med ny inredning. Praktisk planlösning för en modern familj och gott om förvaring. Stabil och välskött förening med härliga grannar.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i tre dubbelgarderober och en enkelgarderob varav tre har överskåp. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är nymålade i Jotuns färg Silke.

Generöst utformat vardagsrum som präglas av ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med vidsträckt utsikt över grönska, hustak och bort över Liseberg. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är nymålade i Jotuns färg Silke.

Från vardagsrummet nås ett rymligt sovrum med stort fönsterparti mot den rofyllda innergården. Här kan man inreda med dubbelsäng och arbetshörna. Det finns även riktigt bra förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderobslösning med flera garderober och överskåp ovanför dörren samt ytterligare två dubbelgarderober. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är nymålade i en grå färg från Jotun.

Trivsamt kök med pardörrar ut till lägenhetens söderbalkong som vetter mot innergården. Balkongen har ett högt, fritt och soligt läge där man kan njuta av många härliga stunder. Köket är delvis renoverat 2022 och har köksinredning i vitt med knoppbeslag i rostfritt, bänkskiva i grå laminat samt stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med induktion och varmluftsugn (Electrolux, 2016), fläkt (Franke, 2016), diskmaskin (Logik, 2016) samt kyl med frys (Beko, 2023). Golvet kläs av sandstensplattor i svart/vitt och väggarna är nymålade i Jotuns färg Silke. I köket ryms en matplats för fyra personer.

I anslutning till köket ligger bostadens andra sovrum som kan inredas med enkelsäng och övrig inredning. Väggarna är nymålade i Jotuns färg Silke. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt och grågrön våtrumsmatta. Ny inredning från 2022 som består av wc, grå kommod med ovanpåliggande handfat, rund spegel med belysning bakom, handdukstork, duschhörna med både handdusch och taksil samt tvättmaskin (Cylinda, 2022).

Perfekt belägen med lugna omgivningar då man bor precis intill Carlanderska parken samtidigt som det är omedelbar närhet till stadens alla upplevelser, restauranger, affärer och träningsanläggning. Göteborgs Universitet, Chalmers och Korsvägen nås på några minuter med cykel. Buss avgår en knapp minut från porten och till kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen och tågstationen Liseberg är steget inte heller långt.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta