Välkommen till

Fredriksdalsgatan 5F

Fredriksdalsgatan 5F
2:a Fredriksdal

Välplanerad tvåa med västerbalkong mot grönska

Med insynsskyddat läge högst upp i huset ligger denna trivsamma tvåa med fönster i två väderstreck och härlig västerbalkong som bjuder på kvällssol och grönskande omgivningar. Bostaden har välplanerade ytor och bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, fönsterbrädor i natursten och gjutjärnselement. Perfekt belägen med närhet till såväl stadspuls som naturområden!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober med överskåp. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i en varm sandfärgad ton.

Inbjudande kök som är målat i en härligt rosa färg. Köket har köksinredning i vitt från Marbodal som kombineras med mörka arbetsytor och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Ljus matplats invid fönstret som har fri utsikt mot grönska.

Trivsamt vardagsrum med utgång till bostadens västerbalkong som har lugnt och lummigt läge mot husets baksida. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Välbevarad fiskbensparkett i original och vitmålade väggar.

Rofyllt sovrum i österläge med plats för dubbelsäng och bra förvaring i form av inbyggda garderober med överskåp. Det finns även plats för en arbetshörna, byrå eller ytterligare garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i en ljusbeige ton.

Helkaklat badrum med ljusgrå klinker och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med rundade vikbara glasväggar. Det finns även en tvättmaskin vilket är ett extra plus då det förenklar vardagen. I taket sitter infällda spotlights.

Detta är lägenheten för er som vill bo i ett sprudlande område med närhet till både stadspuls och gröna lungor. Med 500 meter till närmst hållplats och några minuters promenad till stora matvarubutiker som Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness. Till Liseberg och Chalmers promenerar den aktive på 15 min och till Avenyn på 30 min. Närhet till populära Safjällets naturreservat med upplysta motionsspår.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta