Välkommen till

Chalmersgatan 29B

Chalmersgatan 29B
2:a Lorensberg

Ljus & social sekelskiftestvå med härlig balkong

I en vacker sekelskiftesfastighet mitt i hjärtat av Lorensberg ligger denna sociala tvåa med högt i tak, höga fönsterpartier och härlig gårdsbalkong med många soltimmar. Sociala ytor i öppen planlösning med utgång till balkongen, renoverat kök och badrum från 2015 samt generöst sovrum med rymlig walk-in-closet. Lägenheten har ett lugnt gårdsläge mitt i stadens puls. Välmående förening med god ekonomi tack vare stor andel lokaler samt pågående vindskonvertering.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder. Detta utrymme binder samman bostaden och samtliga rum nås härifrån. På golvet ligger praktisk klinker och genomgående i lägenheten är väggarna målade i en beige ton.

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till bostadens balkong bidrar till väl tilltagna sociala ytor och ger utrymme för varje middagsbjudning. Här ryms en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matplats. På golvet ligger vackert furugolv som får en fin inramning av höga fotlister.

Stilrent kök med luckor i vitt utförande tillsammans med bänkskivor och stänkskydd i rostfritt. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggd ugn, frånluftsfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad och kombinerad kyl med frys. I en avgränsande kökshalvö finns extra förvaring samt en vinkyl i rostfritt. I taket sitter infällda spotlights.

Rymligt sovrum med tyst gårdsläge och stora fönsterpartier för behagligt ljusinsläpp. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Från sovrummet nås bostadens rymliga walk-in-closet.

Helkaklat badrum med svart klinker på golv och vitt och svart kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt duschhörna med glasvägg i glas med svarta detaljer.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta