Välkommen till

Gibraltargatan 19A

Gibraltargatan 19A
2:a Johanneberg

Kvadratsmart funkistvåa granne med Chalmers

I insynsskyddat och fritt läge ligger denna luftiga och öppna tvåa med optimal planlösning och stor balkong i soligaste sydvästläge. Klassisk funkisarkitektur med genomgående generös takhöjd och rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck skapar en skön atmosfär. Bevarade detaljer såsom spegeldörrar, fönsterbänkar i sten och ett välbevarat parkettgolv. Välplanerat kök med ljus matplats, lättmöblerat vardagsrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt helkaklat badrum. Populär HSB-förening med fina uteplatser samt stabil ekonomi och mycket låg belåning vilket återspeglar sig i låga avgifter.

Välkommen på visning i en av Johannebergs mest välskötta bostadsrättsföreningen, och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus hall med plats för fri avhängning. Golvet kläs av praktiskt klinker och väggarna har vitmålad tapet.

Köket har köksinredning i vitt och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av keramikhäll, kolfilterfläkt, mikro samt kombinerad kyl med frys. Parkett på golv och väggarna har vitmålad tapet. Invid fönstret finns en given plats för matbord.

Luftigt vardagsrum som har en härlig rymd tack vare sin generösa storlek tillsammans med takhöjden och det stora fönsterpartiet som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Härifrån nås även lägenhetens balkong i soligt sydvästläge. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av parkett och väggarna har vitmålad tapet.

Det rofyllda sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och här finns platsbyggd förvaring i två garderober. Golvet kläs av parkett och väggarna har vitmålad tapet. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har grått klinkergolv och helkaklade väggar i benvitt. Inredningen består av WC, handfat, spegel med belysning, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt duschhörna med vikbar glasdörr.

Johanneberg är ett mycket populärt område som är väldigt lugnt och skönt trots extrem närhet till centrum. Här erbjuds mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och det ligger med direkt närhet till Chalmers. Några favoritrestauranger i närområdet är Bröd och Ved, Johannebar, Trattoria la strega och Toso. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen, Carlanderska och naturreservatet Safjället gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta