Välkommen till

Chalmersgatan 29a

Chalmersgatan 29a
3:a Lorensberg

Vacker sekelskiftstrea med trivsam balkong mot innergården

Välkomna till denna underbara sekelskiftestrea i hjärtat av Lorensberg där varje detalj är noggrant utvald för att skapa en unik atmosfär. Vacker fiskbensparkett, underbar takhöjd, vackra stuckaturer samt takrosetter är några av de attribut som lyfter bostaden till en tidlös skönhet. De generösa fönsterna med djupa nischer släpper in rikligt med naturligt ljus, medan de två bevarade kakelugnarna ger en extra touch av karaktär. Njut av lugna stunder på den rymliga balkongen som vetter mot den fridfulla innergården, en perfekt plats att avnjuta morgonkaffet på.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Bostaden disponeras enligt följande:

När ni kliver in genom ytterdörren välkomnas ni av en rymlig hall med plats för fri avhängning. Bostaden präglas av en enhetlig känsla av ljus och rymd med genomgående ljusa väggar och elegant takhöjd.

Direkt från hallen når ni bostadens moderna kök med härligt ljus från ett stort fönster. Köket har grå köksinredning med beslag i krom kombinerat med en mörk bänkskiva och stänkskydd i vitt kakel. Ni finner här optimal förvaring samt goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för ett matbord för två till fyra personer.

Rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från två höga fönster med djupa nischer. Vackra stuckaturer samt takrosetter bidrar till en lyxig känsla. Vardagsrummet kan inredas med en soffhörna, matsalsbord samt övrig inredning. Golvet kläs av elegant fiskbensparkett.

Lägenhetens första sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett stort fönster samt utgången till lägenhetens trevliga balkong fyller rummet med naturligt ljus och skapar en behaglig atmosfär. Balkongen öppnar upp mot den fridfulla innergården och kan inredas med en mysig loungegrupp. Sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i praktiska garderober. Här finner ni även eleganta detaljer som takrosett, vackra stuckaturer och kakelugn vilket ger rummet en extra touch av klass och karaktär.

Lägenhetens andra sovrum har även det plats för dubbelsäng men passar även perfekt som matsal-, barn-, arbets- eller gästrum. Ett stort fönster med djupa nischer bidrar till ett underbart ljus. Även detta rum bjuder på underbara detaljer så som stuckaturer, takrosett, kakelugn och fiskbensparkett.

Helkaklat badrum med klinker och kakel i olika nyanser av grått och beiget. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, tvättmaskin samt duschhörna med vikbara väggar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta