Välkommen till

Walter Bengtssons Gata 7

Walter Bengtssons Gata 7
3:a Majorna / Sandarna

Väldisponerad trea med mysig inglasad balkong

Välkomna till denna genomtänkta trea med trevlig öppen planlösning och härligt ljusinsläpp! Genomgående hög standard, tidlösa materialval, generös takhöjd och platsbyggd förvaring. Som pricken över i:et erbjuder lägenheten dessutom en rymlig inglasad balkong.

Brf Glasbruket är en del av det nyproducerade området Fixfabriken och husen har byggts i danskt hantverksmässigt framställt tegel med en modern tolkning av sekelskifteshusets ornamentik, även interiören är inspirerad av klassiska sekelskifteshem.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts ni av en hall som erbjuder plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och ljusa väggar som skapar en neutral bas.

Vidare in i lägenheten möts ni av den trevliga öppna planlösningen med vardagsrum och kök i öppet samband. Lägenhetens sällskapsytor har ett härligt läge med generöst ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck och utgång till balkongen som är inglasad. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till social samvaro och gemenskap med gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang och matbord.

Köket har köksinredning från Marbodal i vitt kombinerad med bänkskiva i grått och kakel i vitt. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Den maskinella utrustningen är från Siemens och utgörs av induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Lägenhetens största sovrum har gott om utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en rymlig skjutdörrsgarderob.

Det mindre sovrummet kan inredas som barn-, gäst- eller arbetsrum. Förvaringsmöjligheter finns i en garderob. En fondvägg i en ljusgrön färg skapar en mysig känsla.

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljusgrå klinker. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, dusch med raka vikväggar. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Fackmannamässigt utfört och certifikat finns.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Fixfabriken Majorna
Det nya området Fixfabriken ligger i Majorna mellan områdena Sandarna och Kungsladugård. Här på det historiska området där Fixfabriken tidigare låg växer en ny stadsdel fram med flera nya bostadskvarter. Just här bodde stenålderns skärgårdsbor under tusentals år. Läget är lika suveränt, då som nu. Här bor man med närhet till det mesta så som pulsen kring Mariaplan, Majornas gedigna utbud, härliga grönområden som Sannaparken och Slottsskogen samt Klippans unika kulturmiljö. Perfekt beläget med närhet till såväl havet som staden.

I kvarteren finns ett stort utbud av restauranger och du hittar allt från pizzerior, restauranger som serverar husmanskost, asiatisk mat, kontinentala Tapasbaren, Syster Marmelad som har en Michelinstjärna och inte minst den omtalade korvkiosken "Korv kiosk" vid Mariaplan. I Majorna finns småskaligheten med lokala butiker, secondhand, caféer och många kulturella inslag av ateljéer och museer.

För barnfamiljen finns ett bra utbud med flertalet förskolor och grundskolor samt den populära plaskdammen vid Mariaplan som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Det finns även mycket goda kommunikationer med flera spårvagns- och busslinjer samt älvbåtar till Norra Älvstranden. Cykelavståndet till centrala Göteborg är cirka 25 minuter och det är även lätt att ta sig ut på Oscarsleden för den som har bil.

Fixfabriken är en nygammal och medveten del av Göteborg där det finns alla förutsättningar för att trivas.
Karta