Välkommen till

Lundgrensgatan 12

Lundgrensgatan 12
1,5:a Johanneberg

Rofyllt & charmigt på attraktiv adress

I en vacker 20-tals fastighet på den lugna och tysta Lundgrensgatan finner ni denna ljusa och luftiga lägenhet med generös takhöjd, trevlig planlösning och bevarad charm. Stora fönsterpartier med fönsterbrädor i marmor, stuckatur, takrosett och spegeldörrar är något som skänker karaktär till lägenheten. Väl tilltaget vardagsrum med mysig sovalkov, yteffektivt kök, bra förvaring och helkaklat badrum med badkar. Lägenheten har olika färger på väggarna i de olika rummen vilket skapar en naturlig avgränsning samtidigt som den genomgående ekparketten binder ihop. Stabil och välskött brf med låg belåning. Här bor man på en liten bakgata intill Eklandagatan och granne med Carlanderska parken och Näckrosdammen. Läget på bakgatan och den direkta närheten till city gör att man kan man njuta av stadens puls samtidigt som man har det gröna precis runt hörnet - det bästa av båda världar!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning i en nisch samt en klädkammare. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i mörkblått.

Rakt fram ligger det ljusa köket som har gott om förvaring och plats för ett mindre matbord. Köksinredning i vitt från Vedum kombineras med bänkyta i rostfritt och träfanér samt stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn från Electrolux, frånluftsfläkt från Franke samt kyl med frys från Electrolux. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusrosa.

Vardagsrummet är luftigt och har plats för både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av ekparkett och väggarna har en beige tapet. I anslutning till vardagsrummet via en stor öppning nås den rymliga sovalkoven som har plats för en större säng, ljusblå tapetserade väggar och ljusinsläpp från ett fönster.

Från sovalkoven nås badrummet som är har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt badkar.

Lägenheten är registrerad hos föreningen som 1 RoK men disponeras som 1,5 RoK.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta