Välkommen till

Fribergsgatan 8

Fribergsgatan 8
3:a Johanneberg

Välplanerad trea med fungerande öppen spis & härlig balkong

Välkomna till denna underbara trea i populära Johanneberg! Här erbjuds ni en genomtänkt bostad med generösa sociala ytor, två sovrum, praktiskt kök samt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Genomgående fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som bidrar till en luftig atmosfär. Bostaden erbjuder både en trevlig balkong att njuta av solen på under varma sommardagar och en fungerande öppen spis att mysa framför under kyligare vinterdagar. Här bor ni i ett lugnt läge med bara en kort promenad till Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts du av en hall med plats för fri avhängning av ytterkläder. På golvet ligger parkett och väggarna är målade.

Luftigt och ljust vardagsrum med plats för såväl soffa som matgrupp. Vardagsrummet präglas av vackert fiskbensparkett, fönsterbräda i sten samt en braskamin som ger både värme och hög mysfaktor. Väggarna är vitmålade. Härifrån nås bostadens balkong som ligger i ett fritt och soligt läge som vetter mot sydväst.

Renoverat kök från Ikea med inredning i ljusa färger. De släta luckorna i grått tillsammans med bänkskiva och kakel i vitt ger ett stilrent intryck. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Intill ett fönsterparti finns en given plats för matbord. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Lägenheten har två generösa sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Fönster mot rofyllda omgivningar.

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet med underliggande golvvärme för extra komfort. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, kombimaskin samt duschörna med vikbara väggar i glas.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta