Välkommen till

Linnégatan 37

Linnégatan 37
2:a Linnéstaden

Vacker sekelskiftestvåa med balkong och generösa sociala ytor

I en gedigen stenfastighet anno 1903 finner ni nu denna otroliga sekelskiftestvåa. Här erbjuds ni en lägenhet med generösa sociala ytor i både kök och vardagsrum som bjuder in till trevligt umgänge med familj och vänner. Bevarad sekelskiftescharm som stuckaturer, takrosetter, profilerade lister, kakelugnar och spegeldörrar ger sin prägel åt bostaden. Höga fönsterpartier med djupa nischer i två olika väderstreck bidrar till ett fantastiskt genomgående ljusinsläpp. Dessutom har denna lägenhet en mysig balkong med utsikt över trevliga Linnégatan.

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. I närområdet finns flertalet mysiga kaféer och restauranger, mataffärer, skönhetssalonger, butiker, shopping, nöje och träningsställen. Sköna, gröna oaser finner ni i Slottsskogen och Botaniska trädgården.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta