Välkommen till

Gibraltargatan 38

Gibraltargatan 38
2:a Johanneberg

Kvadratsmart tvåa med direkt närhet till Chalmers

I ett klassiskt funkishus i omåttligt populära Johanneberg ligger denna kvadratsmarta tvåa med härlig balkong i ett soligt västerläge med direkt närhet till Chalmers, bra kommunikationer och gångavstånd in till stan. Lättmöblerat vardagsrum med underbart ljusinsläpp och bra förvaring samt välplanerat kök med ljus matplats. Här bor du centralt samtidigt som det är en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till fina grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt en inbyggd garderob. Golvet kläs av parkett och väggarna är delvis tapetserade.

Rakt fram från hallen ligger det ljusa och härliga vardagsrummet som är generöst tilltaget med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av parkett och väggarna är ljusa. Rummet präglas ett härligt ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti samt utgången till bostadens soliga balkong.

Välplanerat kök med vita skåpsluckor, diskbänk i rostfritt och stänkskydd i kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av spris med ugn, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Här ryms en matplats för fyra personer. Väggarna är ljusa och på golvet ligger laminat.

Lägenhetens sovrum nås från vardagsrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt bra förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. På golvet ligger laminat.

Badrummet har plastmatta och kaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt duschhörna.

Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker, gym och vårdcentral och på promenadavstånd finns även Willys, Coop Avenyn och Landala Torg med bland annat bokhandel, konditori, fiskaffär, blomsteraffär, bank och Systembolaget. Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta