Välkommen till

Gyllenkrooksgatan 15

Gyllenkrooksgatan 15
3:a Johanneberg

Välplanerad trea med tidstypisk charm & egen uteplats

I en tidstypisk fastighet anno 1939 på rofyllda Gyllenkrooksgatan 15 finner ni denna härliga genomgångslägenhet med egen uteplats (arrende via föreningen) som är belägen mot den lugna innergården. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, fungerande öppen spis och tidstypiska detaljer som fiskbensparkett, stora perspektivfönster i original med vackra beslag, klassiska innerdörrar och serveringsskåp. Exklusivt kök från Marbodal med vitvaror från Smeg, två rofyllda sovrum samt helkaklat badrum. Här bor ni även i en stabil förening med låg belåning!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall som har stavparkett i ek och tapetserad väggar med Arne Jacobsens "Ypsilon". Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i form av flera inbyggda garderober.

Vardagsrummet är generöst utformat och präglas av ett stort fönster, en platsbyggd bokhylla, vacker fiskbensparkett i ek och en tidstypisk fungerande öppen spis. Rummet kan inredas med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Väggarna är målade i färgen Humble Yellow från Jotun.

Köket har köksinredning från Marbodal med luckor i brunbetsad ek och bänkskiva i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen utgörs av gasspis, kolfilterfläkt, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. De flesta vitvarorna kommer från Smeg förutom fläkten som är från RørosHetta och diskmaskinen som är från Electrolux. Stavparkett i ek och målade väggar i färgen Bleke från Alcro. Invid fönstret ryms en mindre matplats för två personer. Köket nås via en serveringsgång som har ett bevarat serveringsskåp med höga överskåp, avställningsyta och tidstypiska beslag.

I anslutning till köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som kontor eller barnrum. Här kan man inreda med skrivbord eller en mindre säng och förvaringsmöjligheter finns i en inbyggd garderob. Stavparkett i ek och tapetserade väggar med tapeten My Secret Garden. Härifrån är det dubbla balkongdörrar ut till den stora stenlagda uteplatsen om ca 25 kvm som har plats för loungemöbler och egen grill samt rabatt med odlingsmöjligheter.

Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet och här finns plats för en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob. Ekparkett och målade väggar i färgen Dark Valence från Nordsjö. Ett stort fönster som vetter mot innergården bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljus klinkermosaik och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, inbyggd spegel, handdukstork samt duschhörna med vikdörrar i klarglas.


Alldeles i närheten finns allt man kan behöva i form av närservice, bussar, caféer, restauranger och trevliga promenadstråk. Precis bredvid huset ligger Carlanderska parken som är en fin grönskande plats för rekreation och även Näckrosdammen ligger på behagligt avstånd. Med bekväma promenadavstånd nås dessutom såväl Korsvägen som Götaplatsen, Kungsportsavenyn, evenemangsstråket och hela innerstadens alla kulturinstitutioner, shoppingstråk och sprudlande restaurang- och nattliv.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta