Välkommen till

Fredriksdalsgatan 10A

Fredriksdalsgatan 10A
3:a Johanneberg Almedal

Balkong i bästa söderläge & grönskande omgivningar

Med bekvämt läge två trappor upp i huset finner ni denna mysiga femtiotalstrea med genomgångsläge och väldisponerade ytor med rymliga och luftiga rum. Härlig balkong i söderläge som erbjuder många soltimmar samt utsikt över den vackra parken. Ljusa ytskikt tillsammans med bevarad femtiotalscharm så som fiskbensparkett skapar en sober och tidlös stil. Attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med parken runtomkring men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas ni in i en möblerbar hall med plats för fri avhängning och längre in i hallen finns det även goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Hallen utgör bostadens nav varifrån ni når alla rum. Golvet kläs av klinker som övergår i laminat och väggarna är målade i vitt 2018.

Vardagsrummet är väl tilltaget med generösa ytor som bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ med soffa och matbord. Från vardagsrummet nås bostadens balkong i bästa söderläge där ni kan njuta av solen flera timmar om dagen och en grönskande vy över parken. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt 2018 med en fondvägg i en grå/blå kalkfärg 2021.

Modernt kök från Ikea i vitt med bänkytor i trä och rostfritt samt stänkskydd i svart kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll (Bosch), varmluftsugn (Bosch), kolfilterfläkt (Franke), diskmaskin (Bosch) samt kyl med frys (Bosch). Golvet kläs av laminat och väggarna är målade i vitt 2018. Intill fönstret ryms en mindre matplats.

Lägenheten har två sovrum som båda är generöst utformade och har goda förvaringsmöjligheter i garderober. Golven kläs av laminat. Det ena sovrummet är vit målad 2018 och det andra har delvis vitmålade väggar 2018 och delvis gröna väggar målat 2024.

Badrummet är renoverat 2006. Golvet kläs av blå mosaik och väggarna kläs av vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg Almedal
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta