Välkommen till

Iskällareliden 13B

Iskällareliden 13B
2:a Örgryte

Välbevarad funkischarm & solig söderbalkong

Välkomna till populära Iskällareliden! Längst upp på en lugn återvändsgata och högst upp i huset med insynsskyddat läge finner ni denna charmiga funkistvåa som har solig söderbalkong och vacker utsikt mot grönskande omgivningar. Lägenheten har en runtgående planlösning med kök och vardagsrum i öppet samband, väl tilltagna rum, generös takhöjd och stora fönster som bidrar till en luftig atmosfär. Renoverat kök med tidlösa materialval samt vackra välbevarade originaldetaljer som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbänkar i Kolmårdsmarmor. Helkaklat badrum med bekvämligheter som handdukstork och tvättmöjlighet. Dessutom goda förvaringsmöjligheter i hela tre klädkammare.

Iskällareliden har ett underbart läge i natursköna Örgryte, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden. Direkt utanför dörren finns fina promenad- och löpstigar, en porlande bäck och några minuters promenad till Delsjöns badplats för ett morgon- eller kvällsdopp. Delsjöområdets naturreservat har härlig natur med flera sjöar och här ligger även Skatås som erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Närområdet har lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför den ljudisolerade säkerhetsdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är vitmålade. Lägenheten har genomgående generös takhöjd och bevarad femtiotalscharm som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbänkar i Kolmårdsmarmor.

Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till en solig insynsskyddad söderbalkong med utsikt över grönska och lekplats. Vacker fiskbensparkett i original och väggarna är vitmålade med en vägg som bryter av i grön ton. Rummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning mot köket.

Trivsamt kök med tidlösa materialval och en ljus matplats invid fönstret. Köksinredning i vitt med släta luckor, diskreta handtag i rostfritt, arbetsytor i grå laminat och vitt kakel i halvförband. Köket har goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläktkåpa, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Praktiskt grått klinkergolv och vitmålade väggar.

Rymligt och rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare samt en rymmande Elfa-garderob med skjutdörrar. Golvet kläs av fiskbensparkett i original och väggarna är målade i en behaglig grön ton. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med golvvärme från 2022 med grått klinker och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfat, tidstypisk 50-tals spegel, väggskåp, handdukstork, duschhörna med duschdörrar från INR med Pile samt en tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och ett källarförråd.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta