Välkommen till

Örnehufvudsgatan 1

Örnehufvudsgatan 1
1:a Johanneberg

Kvadratsmart etta med fungerade öppen spis & västerbalkong

Välkomna till populära Johanneberg, området som erbjuder en mix av grönområden, vackra hus och lugna villagator samtidigt som man bor mitt i stan. På Örnehufvudsgatan 1, i ett tidstypiskt funkishus anno 1939, ligger denna härliga etta med fungerade öppen spis och balkong i soligt västerläge. Lägenheten är välplanerad och det fina ljusflödet i kombination med generös takhöjd bidrar med en känsla av rymd. Lättmöblerat allrum med bevarad fiskbensparkett, renoverat kök från 2012 och badrum med tvättmaskin. Ett stort plus är att föreningen har en fantastisk gemensam uteplats med grill.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri samt blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en entré med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober. Originalparkett och målade väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd.

Allrummet präglas av vacker fiskbensparkett, öppen spis och utgång till en balkong i soligt västerläge. Väggarna är målade i vitt vilket återspeglar ljuset på bästa sätt. Allrummet kan inredas med soffgrupp med tillhörande möblemang samt säng. Lugnt läge mot föreningens härliga uteplats.

Mysigt kök med välplanerade kvadratmetrar. Köket har inredning i vitt tillsammans med träfärgad bänkskiva i laminat och stänkskydd i ljust kakel. Utrustningen utgörs av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för två personer. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har ljus färgsättning med helkaklade väggar och plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörr, förvaringsskåp samt tvättmaskin.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta