Välkommen till

Linnégatan 39B

Linnégatan 39B
2,5:a Linnéstaden

Smakfullt renoverad sekelskiftesdröm med söderbalkong

Sekelskifteshus med knäpptyst gårdsläge, gömd från trafikerade gator i myllrande Linnéstaden på självaste Linnégatan. Ett vackert hem som har alla de karaktäristiska detaljerna som förväntas. Väldisponerade ytor med generös takhöjd på över tre meter och tidsenliga sekelskiftesdetaljer i form av stuckaturer, listverk, takrosetter, och brädgolv.

Disponerad som en trea, i halvetage och i oklanderligt skick. Tidlöst kök och badrum och där alla ytskikt är väl genomarbetade. Omdragen el år 2021 med Plejd, platsbyggd förvaring och drömmig söderbalkong. Den goda smaken genomsyrar hela bostaden och visar tydligt att inget har lämnats åt slumpen.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Med lätta steg går vi ett par trappor upp, behagligt belägen på andra våningen välkomnas vi in i en rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. Generösa förvaringsmöjligheter lämnas via en rejäl klädkammare.

Golv: Schackrutigt linoleumgolv.
Väggar: Målade år 2021, 015 Emilia White – Alcro.

Kök
Det är sällan man ser så väl tilltagna kök i dessa gamla hus, ett matbord för ett större sällskap ryms med enkelhet och det finns gott om både arbetsyta och porslinsförvaring. Ett tidlöst kök med släta vita skåpsluckor med frästa greppshandtag, massiv ekbänkskiva och vita kakelplattor med fasade kanter.

Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggd varmluftsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl samt frys.

Golv: Vitbetsat ekgolv (2020).
Väggar inklusive frilagt tegel mot trapphuset: Målade år 2021, 015 Emilia White – Alcro.

Vardagsrum
Högt i tak, tidsenliga stuckaturer, lister och klassisk takrosett. Fina platsbyggda bänkskåp och flertalet möbleringsalternativ med utrymme för både matgrupp och soffgrupp.

Golv: Vitlackerade (2020) brädgolv i original, ny trappa mot arbetsrum 2021.
Väggar: Målade år 2021, 015 Emilia White – Alcro.

Balkong
Med access från vardagsrummet, precis som man vill ha det. Via helglasade pardörrar, södervänd mot gården och väl tilltagen med plats för möbler, växter och grill.

Arbetsrum
Från vardagsrummet leder två trappsteg upp till en privat del med inre hall och två sovrum. Den inre hallen kallar vi för arbetsrum eftersom det är precis så det används idag, med plats för skrivbord och bokhyllor.

Golv: Vitlackerade (2020) brädgolv i original.
Väggar: Målade år 2021, 015 Emilia White – Alcro.

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang, mängder med förvaringsmöjligheter lämnas via platsbyggda garderober som enhetligt målats in i samma kulör som väggar och listverk. Ljuvliga stuckaturer finner vi även här.

Golv: Lackerade ljusgrå (2020) brädgolv i original.
Väggar: Målade år 2021, 015 Emilia White – Alcro.

Sovrum
Det mindre sovrummet nyttjas idag som gästrum/klädkammare och är precis lagom stort för ändamålet, eller som barnkammare. Klädförvaringen tas om hand via en platsbyggd skjutdörrsgarderob inredd med Elfa-system.

Golv: Lackerade ljusgrå (2020) brädgolv i original.
Väggar: Målade år 2021, 015 Emilia White – Alcro.

Badrum
Klassiskt badrum som nås via hallen med kaklade väggar i vitt och svart och golv belagt med klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegel, badrumsskåp, handukstork, tvättmaskin och torktumlare (Bosch, 2020) samt badkar för avkopplande stunder.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta