Välkommen till

Folkungagatan 11A

Folkungagatan 11A
1:a Stampen

Kvadratsmart cityetta med med närhet till allt

I en tidstypisk tegelfastighet anno 1932 ligger denna välplanerade etta som passar perfekt för både pendlare, studenter eller som en första bostad. Välplanerat kök med tilltagna arbetsytor, ett socialt allrum samt helkaklat badrum. Från stora fönster med djupa nischer i marmor får du ett fint ljusinsläpp. Välskött förening med mysig innergård.

På Folkungagatan bor man mitt i stadens liv och rörelse med gångavstånd till bland annat Centralstationen, Ullevi, Evenemangsstråket, Nordstan och Avenyn samt Trädgårdsföreningen med vacker natur och trevliga konserter. Närliggande Friggagatan genomgick för några år sen en uppfräschning och här finns nu bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts du av en möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i två garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Välplanerat allrum med plats för både en soffgrupp samt säng. Det öppna sambandet mellan allrum och kök genererar ett fint ljusflöde och en luftig känsla. På golvet i allrummet ligger parkett och väggarna är målade i vitt med en blå fondvägg.

Stilrent kök med inredning i vitt tillsammans med bänkskiva i trä samt stänkskydd i vitt kakel. Generösa arbetsytor och bra förvaring i flertalet över- och underskåp. Utrustningen består av keramikhäll, inbyggnadsugn, kolfilterfläkt samt kyl med frys. På golvet ligger klinker och väggarna är vitmålade. Här ryms ett matbord med plats för upp till 4 personer.

Helkaklat badrum i ljusa färger med vitt kakel på väggarna och grönt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med wc, handfat, två spegelskåp samt dusch.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Stampen
Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta