Välkommen till

Burgårdsgatan 14

Burgårdsgatan 14
1,5:a Lorensberg

Enastående vindslägenhet med fantastiskt ljusinsläpp och loft

I ett vackert tegelhus anno 1914 finner ni nu denna otroliga vindslägenhet i etage. Låt dig hänföras av vackra originaldetaljer, slående takhöjd, en fungerande kamin och ett loft med många möbleringsmöjligheter. Ljuset flödar in från ett stort öppningsbart takfönstret som erbjuder otrolig utsikt. Kök och badrum är utrustade med alla bekvämligheter som kan önskas. Här bor ni mitt på populära Burgårdsgatan i en trivsam bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Välkomna hem!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren välkomnas ni direkt av den luftiga känslan med den slående takhöjden som präglar bostaden. Här finns goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående parkettgolv och målade väggar i vitt.

Vidare in i lägenheten möts ni av det ljusa vardagsrummet. Rummet kan inredas med soffgrupp och matplats samt övrigt möblemang. Här finns även en fungerande kamin. Från vardagsrummet når ni bostadens loft via en spiraltrappa. Denna yta kan användas som ett extra rum och bjuder in till olika möbleringsalternativ. Här ryms med lätthet en soffgrupp med tillhörande möblemang. Loftet har ett fantastiskt ljusinsläpp från ett stort och öppningsbart takfönster som erbjuder otrolig utsikt.

I anslutning till vardagsrummet finner ni det genomtänkta köket som har stilsäkra och klassiska materialval med inredning från Ikea och vitvaror från Siemens. Bänkskiva i laminat och stänkskydd i glas. Vitvarorna utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl med frys. Även här finns ett trevligt takfönster som bidrar med ljus.

Bostaden har ett sovrum som är beläget under loftet. Här kan man inreda med dubbelsäng samt tillhörande inredning och förvaringsmöbler. Ett generöst fönsterparti bidrar med behagligt ljusinsläpp.

Från hallen nås även ett modernt badrum med mörkgrå klinker på golvet och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod med två handfat samt en duschhörna. Här finns underliggande behaglig golvvärme. Förberett för tvättmaskin.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta