Välkommen till

Aschebergsgatan 36

Aschebergsgatan 36
3,5:a Vasastaden

Eftertraktad sekelskiftesdröm med toppläge

Välkomna till denna fina topprenoverade sekelskiftesvåning som präglas av fantastisk takhöjd, stora rumsvolymer, fina snickerier samt unik planlösning och fint formspråk. Våningen erbjuder luftiga sällskapsytor, stort kök med härlig känsla av rymd, tidlöst badrum samt separat gäst-wc. Här kan man njuta av två balkonger i olika väderstreck, den ena balkongen är belägen i härligt sydvästläge ut mot Aschebergsgatan medan den andra balkongen vetter mot den rofyllda innergården och har morgonsol. Ytterligare ett plus är den mysiga innergården med grillplats och trevliga grannar som skapar en härlig samvaro.

Välkommen på visning, och välkommen hem!

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren når ni en öppen möblerbar hall med fina bevarade detaljer och generös förvaring i charmiga tidstypiska inbyggda garderober. Hallen inger en känsla av rymd tack vare den höga takhöjden. Golvet kläs av mörkgrå marmor med underliggande golvvärme för extra komfort väggarna är målade i en grå nyans.

Det stilrena köket från Vedum renoverades 2017/2018 och har köksinredning i mörkgrått kombinerat med ljus laminatbänkskiva. En av väggarna är helkaklad i vitt med öppna hyllplan vilket ger en härlig rymd känsla som samspelar med sekelskiftescharmen. Den maskinella utrustningen från Husqvarna i rostfritt utförande består av gasspis, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Vid köksön ryms flertalet sittplatser. Ett högt dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp samt sitt yta och härifrån når man en gemensam balkong som vetter mot den fina innergården och delas med en granne. Golvet i köket kläs av vitmålat plankgolv i original. Alla ytskick i köket är ommålat hösten 2023.

I anslutning till köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som extra sovrum eller kontor. Rummet har en vacker rundad vägg med fönster mot gården. På golvet ligger likadant plankgolv som i köket och väggarna är målade i grått alla ytskick omgjorda hösten 2023. Om man önskar ett större kök med utrymme för matplats kan man öppna upp väggen och återskapa originalplanlösningen.

Vardagsrummet har en luftig rumsvolym som både bjuder in till trevliga middagar för det större sällskapet men även möjlighet till lugna hemmakvällar i en soffgrupp. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett som är nyslipad och väggarna är klädda av exklusiv linnetapet i naturfärg. Fina tidstypiska detaljerna som höga dekorativa fotlister, djupa profilerade dörrfoder och gjutjärnselement pryder rummet.

I fil med vardagsrummet, bakom vackra dubbla skjutdörrar, finner ni bostadens största sovrum som även kan inredas som matsal om man önskar. Sovrummet präglas av en platsbyggd bokhylla samt skjutdörrsgarderob som pryder en av väggarna vilken är både dekorativ och skapar förvaringsyta. Ljusinsläpp från höga fönster och ett mysigt ljust burspråk som är som gjort för en rofylld läshörna. Från sovrummet nås den infällda balkongen i sydvästläge som har fantastisk utblick över Aschebergsgatan samt sol från eftermiddag till kväll. Sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd generös skjutdörrsgarderob med praktisk inredning. Fiskbensparketten återfinns även i detta rum och är nyslipad, även här exklusiv linnetapet i naturfärg som knyter ihop rummen i fil på ett behagligt sätt.

Det andra sovrummet är även det generöst i sin storlek med plats för dubbelsäng och arbetshörna samt goda förvaringsmöjligheter i en rymlig platsbyggd skjutdörrsgarderob. Golvet kläs av en mjuk heltäckningsmatta i ljusa grå ton som tillsammans med de gråmålade väggarna bidrar till en hotell känsla i rummet. Ett högt fönster med djup fönsternisch att kunna sitta i bidrar med fint ljusinsläpp.

Inne i badrummet får man en känsla av modern lyx då det har noggrant utvalda materialval. Här är väggarna helkaklade med vita stora kakelplattor och golvet har stilsäker ljus marmor med underliggande golvvärme. Inredningen från 2023 består av wc, generös handfatskommod från HAFA, ett väggskåp, stor spegel med dimmerfunktion, två stilrena handdukstorkar från INR samt duschhörna med tak och handdusch från Tapwell som skärmas av med ett specialdesignat gediget glasparti. I taket sitter infällda spotlights.

I hallen i anslutning till badrummet finns en yteffektiv och praktisk lösning av tvättpelare då man har satt in en tvättmaskin och torktumlare i ett separat inbyggt skåp. Maskinerna från Cylinda installerades hösten 2023 med automatisk vattenavstängning.

I hallen erbjuds en gästtoalett som renoverades hösten 2023. På golvet ligger grå marmor i samklang med hallgolvet och med underliggande golvvärme samt tapetserade väggar i sekelskiftes stil. Inredningen är från HAFA och består av handfatskommod, spegel med dimmerbelysning samt en ny wc.

All el inklusive elskåp är utbytt hösten 2023 med nya svart strömbrytare i sekelskiftesstil, merparten av elen är inbyggd för att slippa trista sladdar och vid skrivbords platserna finns extra nätverks uttag. Plejd system installerat i hela lägenheten.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta