Välkommen till

Nordhemsgatan 69B

Nordhemsgatan 69B
2:a Linnéstaden

Smakfullt renoverad sekelskiftesdröm med söderbalkong

På underbara Nordhemsgatan, med knäpptyst gårdsläge, en väl dold oas gömd från trafikerade gator i myllrande Linnéstaden. Ett vackert hem som har alla de karaktäristiska detaljerna som förväntas. Väldisponerade ytor med generös takhöjd och bevarade originaldetaljer i form av stuckaturer, takrosetter och brädgolv.

Tidlöst kök från som harmoniserar i halvöppen och social planlösning med vardagsrum och söderbalkong. Rymligt sovrum med mängder av förvaringsmöjligheter och helkaklat badrum med dusch. Den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget har lämnats åt slumpen.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion.

Läs hela beskrivningen
Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annika
ansvarig mäklare
Annika Landqvist
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Med lätta steg går vi en trappa upp, behagligt belägen på första våningen välkomnas vi in i en precis lagom stor hall med plats för ytterkläder och skor.

Golv: Klinker intill entrén, därefter brädgolv (original).
Väggar: Vitmålade.

Kök
Renoverat enligt estetikens alla regler. Vita högblanka skåpsluckor, svart bänkskiva (2023) och vitt kakel.

Maskinell utrustning bestående av: Induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och frys (Whirlpool) samt tvättmaskin (Electrolux, 2023). Ett rejält matbord ryms med enkelhet intill fönstret.

En del av väggen mot vardagsrummet har öppnats upp och gör att köket numera huserar i halvöppen och runtgående planlösning. Precis som man vill ha det!

Golv: Brädgolv (original).
Väggar: Vitmålade.

Balkong
Med access från vardagsrummet, södervänd mot gården ligger den väl tilltagna balkongen. Plats för loungemöbler och grill. Här kan man njuta av solen från tidig förmiddag och en bit in på kvällen.

Vardagsrum
Ett generöst rum med flertalet möbleringsalternativ och plats för soffgrupp, sittgrupp och bokhyllor. Givetvis återfinns alla vackra originaldetaljer här såsom stuckaturer, takrosett och bevarade listverk.

Golv: Brädgolv (original).
Väggar: Vitmålade.

Sovrum
Knäpptyst beläget sover vi gott om natten. Kontrasten är väl påtaglig trots det centrala läget, helt ostört från stadens brus. Sovrummet är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang, arbetshörna, byråer och mängder med förvaringsmöjligheter som erbjuds via en hel garderobsvägg.

Golv: Brädgolv (original).
Väggar: Vitmålade.

Badrum
Badrummet nås intill bostadens entré. Golv belagt med klinker med underliggande komfortvärme och ljust helkaklade väggar. Utrustat med wc, nytt handfat med kommod och blandare från år 2024, spegel, skåp, handdukstork och dusch.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta